PSD contraatacă. Lia Olguța Vasilescu îl taxează pe Klaus Iohannis pentru un dezacord gramatical

Lia Olguța Vasilescu primar la Craiova Realeasa Lia Olguța e pusă pe harță

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, fost primar al Craiovei, l-a „taxat” pe şeful statului pentru dezacordul gramatical făcut la Consiliul Naţional al PNL, atunci când a spus că „persoane sunt luaţi de pe stradă”.

„Să nu uităm că Iohannis a făcut un dezacord gramatical grav pe care nu l-a taxat niciun tefelist atunci când a spus că ‘persoane sunt luaţi de pe stradă’. Dar acel mesaj obscene pe maşină a fost transformat în slogan politic de PNL, pentru că ei nu au alt mesaj politic. Mi se pare că a coborât la un nivel atât de jos, desi el ne reprezintă pe toţi, ne place, nu ne place, este preşedintele României, dar cum poţi să legitimezi acel mesaj obscen pe care probabil îl vedea pe blocuri, în perioada când era primar. Acolo a fost un atac la Poliţia Română ca să susţii un astfel de limbaj degradant. Dar acolo a ajuns, din păcate Opoziţia şi preşedintele statului român”, a declarat Lia Olguţa Vasilescu la România TV.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat sâmbătă că situaţia din România este fără precedent şi acuză Poliţia Română că ridică de pe stradă persoanele care se exprimă împotriva PSD. „Persoanele care îndrăznesc să îşi spună opinia public anti-PSD sunt luaţi de Poliţie. Aşa ceva nu s-a mai întâmplat din anii comunismului. Am ajuns să dăm cu piciorul la ce au construit generaţii de români, am ajuns să dăm cu piciorul la bunăstarea românilor, la imaginea ţării. Eu vă spun că există soluţii. Voi sunteţi cea mai importantă parte a acestei soluţii. Şi vă spun, PNL este un partid puternic. Are soluţii şi nu este singurul. Nu sunteţi singuri”, a declarat preşedintele, la şedinţa PNL.

Lia Olguța Vasilescu spune că Klaus Iohannis e supărat că i s-au tăiat bani la rectificare

Vasilescu a declarat că atacurile de sâmbătă la adresa PSD, venite din partea lui Klaus Iohannis, îşi găsesc explicaţia în faptul că s-au tăiat, la rectificare, bugetele Administraţiei Prezidenţiale şi serviciilor secrete. „Domnul Iohannis trăieşte într-un stat paralel, nu numai în ceea ce priveşte justiţia, ci şi a dorinţelor românilor din fiecare zi. (…) L-a deranjat că i s-a tăiat bugetul la Administraţia Prezidenţială şi la serviciile secrete. Astăzi ne-a arătat adevărat faţă, care este mesajul pe maşina aceea, a legitimate un limbaj obscene în spaţiul public şi ne-a arătat că habar nu are care este realitatea din România. Orice pensionar are dovada acasă, cu talonul de pensiei, începând cu 2016, dar domnul Iohannis nu are părinţii în România. Aici este o altă discuţie”, a mai spus Lia Olguţa Vasilescu.

Ea a atacat din nou Opoziţia, spunând că PNL şi PDL au condus ţara în defavoarea românilor, prin tăierea veniturilor. „A râs (n.r.: preşedintele) cu toţi liberalii din România şi cu foştii pedelişti care v-am spus ce au făcut când au fost la guvernare, au tăiat banii de pensii şi salarii. La fel întrebările lansate în spaţiul public, dar aveţi bani de pensii şi salarii, ne arată că preşedintele nu ştie să citească un buget, pentru că există pensii şi salarii”, a mai spus ministrul Muncii.

La rectificarea bugetară anunţată zilele trecute, Guvernul a tăiat bani de la mai multe instituţii, printre care Administraţia Prezidenţială, SRI, SIE, STS.

LĂSAȚI UN MESAJ