Protest la Spitalul Universitar. Cetateanul.net vine cu dezvăluiri

Spitalul Universitar
Protestul medicilor și al asistenților de la Spitalul Universitar de Urgență București (SUUB)

Mai multe infirmiere și asistente de la Spitalul Universitar au protestat luni în curtea unităţii medicale. Mâine, Cetateanul.net va veni cu o serie de dezvăluiri despre ce se întâmplă de fapt la nivelul conducerii spitalului.

Cadrele medicale reclamă că nu au materiale sanitare sau de curăţenie şi că riscul pentru pacienţi de a dezvolta infecţii este mare.

“Cumpără medicii, fac chetă să cumpere o găleată de Vinarom, instalatorii cumpără ce pot, cum pot. Avem toalete în saloane unde se trage apa cu sârma, becurile sunt cumpărate de noi, salariaţii”, a declarat o sistentă medicală participantă la protest.

În plus, asistenţii spun că li s-a impus să aleagă între vouchere de vacanţă şi sporuri. Corpul de Control al ministrului Sănătăţii şi Direcţia de Sănătate Publică vor face verificări, pentru a vedea modul în care sunt folosite fondurile alocate de minister, au anunţat reprezentanţii Ministerului Sănătăţii.

Potrivit reprezentanţilor Ministerului Sănătăţii, va fi verificat modul în care sunt folosite fondurile alocate spitalului de către minister. “A fost trimis Corpul de Control al ministrului, vor merge şi cei de la DSP, la Spitalul Universitar. Va fi verificat modul în care spitalul foloseşte fondurile alocate de minister. Verificăm dacă există probleme cu materialele, aşa cum au spus angajaţii”, au declarat pentru News.ro reprezentanţi ai ministerului.

Ei au mai spus că oficial nu a existat nicio sesizare la minister referitor o posibilă problemă de dotare a unităţii spitaliceşti cu materiale consumabile sau cu aparatură.

Cetateanul.net va face mâine o serie de dezvăluiri privind angajări pe ochi frumoși la Spitalul Universitar și despre cum sunt cheltuiți de fapt banii nității medicale.

LĂSAȚI UN MESAJ