Reexaminarea proiectul legii bugetului de stat pe 2019, respinsă

proiectul legii bugetului de stat pe 2019 bugetul de stat 2019 Intrarea cu întârziere pe circuitul legislativ şi adoptarea bugetului de stat abia în februarie produce disfuncţionalităţi în rândul administraţiilor locale România nu are buget rectificare bugetară

Comisiile parlamentare de buget-finanţe au respins cererea de reexaminare a preşedintelui la proiectul legii bugetului de stat pe 2019, după ce șeful statului trimisese bugetul înapoi, în urmă cu o săptămână.

În urma votului din comisii, s-au înregistrat 23 de voturi „pentru” şi 13 „împotrivă”. Prin acest vot, parlamentarii au aprobat proiectul de buget în forma iniţială, nefiind admisă nicio modificare faţă de varianta trimisă iniţial la promulgare.

Încă de la începutul ședinței, care nu a durat mai mult de o oră, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a declarat că instituția pe care o conduce respinge de la început toate amendamentele depuse la proiectul de buget.

„Se ştiu amendamentele, să nu mai stăm. Ministerul de Finanţe de la început respinge orice propunere de amendare. Amendamentele se cunosc de toţi colegii. Vot imediat pentru că toată lumea aşteaptă acest buget”, a spus Teodorovici.

Amendamentele au fost votate pe bandă rulantă fără a mai fi analizate.

Parlamentarii PNL şi USR au solicitat să susţină toate amendamentele, însă preşedintele Comisiei de buget de la Senat, Viorel Arcaş, care a condus şedinţa, a respins această propunere.

Deputatul ALDE Varujan Vosganian a precizat că toate amendamentele care nu au sursă de finanţare trebuie să fie considerate respinse din start.

„E clar că responsabilitatea întârzierii cu o lună a bugetului este a preşedintelui. Motivul pentru care a fost o necorelare a legii bugetului cu cea a plafoanelor este provocată de amendamentul PNL. Toate amendamentele care nu au o sursă de finanţare clară se resping din start, pentru că nu respectă tehnica legislativă”, a menţionat Varujan Vosganian.

LĂSAȚI UN MESAJ

*