Programul România Educată: O Mizerie!

Roland Cătălin Pena

Lansat cu pompă în 2016, de către președintele Iohannis, programul România Educată a reușit să producă până acum doar greva generală a cadrelor didactice, care începe luni.

Ca să-și încunuzeze „opera” de distrugere definitivă a învățământului românesc, operată sub numele programul România Educată, președintele Iohannis a pus-o în fotoliul de ministru pe Ligia Deca, consilierul său de la Cotroceni, ca să promoveze „legile lui”.

Ca să-i facă loc trimisei sale la Minisiterul Educației, în toamnă îl dăduse afară pe Sorin Câmpeanu, care, la presiunea sindicatelor și opiniei publice, reintrodusese, așa cum am scris AICI, limba română printre probele de la examenul de bacalaureat, lăsând totuși istoria românilor pe afară.

Asta în condițiile în care, învățământul obligatoriu și gratuit, adică plătit din banii tuturor românilor, pe lângă misiunea de a pregăti tinerii pentru piața muncii, are menirea sacră și de elementar bun simț să facă din copii noștri buni români. Ca să nu dispară NEAMUL ROMÂNESC de pe fața pământului, cum se dorește de către neocomuniștii care au pus mâna pe lume.

Dar, cum Iohannis s-a transformat, pas cu pas, din președintele României, în ambasadorul și promotorul „progresismului” (a se citi „neocomunismului”) la București, e momentul să-i spunem STOP! Sau popularul „Marș afară, javră ordinară!”.

Citește și Las’ că merge și așa! Domn’ președinte să fie mulțumit…

Miercuri, când liderii sindicali anunțau greva generală, cauzată de scoaterea salarizării dascălilor din „legile lui”, el a găsit de cuviință, din Islanda, că-n România nu prea îi mai place să stea, să dea dreptate tuturor, ca rabinul, cu precizare parșivă, pe care o preiau de pe Agerpres, că „subiectul privind majorările salariale ale profesorilor a apărut în spaţiul public amestecat artificial cu dezbaterile pe Legile educaţiei”.  Și a mai adăugat că „dacă vrem să avem într-adevăr un sistem foarte performant şi avem pretenţii de la dascăli, trebuie să-i şi plătim”.

Vai, câtă înțelepciune rabinică!

Președintele ar trebui, între două excursii în străinătate, să ne explice de ce nu mai sunt bune legile educației din 2011 și, mai ales, de ce, în mandatele sale, nu au fost aplicate toate prevederile acestora.

Ca să pună capac mizeriei, ministra Educației a domnului Iohannis a descoperit, marți, că absolvenții de liceu trebuie să aibă ceva cultură generală.

Bună dimineața, doamna ministru!

„Ne dorim ca orice absolvent de liceu să aibă competenţe de bază atât în ceea ce înseamnă matematică şi ştiinţe, cât şi în discipline socio-umane. Mai pe şleau, orice absolvent trebuie să poată alege între două împrumuturi de la bancă, care este cel mai avantajos, trebuie să înţeleagă fenomenul încălzirii globale”, sunt vorbele Ligiei Deca.

V-ați prins? Vechile legi nu mai sunt bune, pentru că nu sunt „corecte politic” și nu contribuie la salvarea planetei, prin înțelegerea „fenomenului încălzirii globale”, iar absolvenții de până acum sunt proști și n-au cultură generală din cauza asta.

Emisiunea mea de radio preferată este „Morning Glory”, de la Rock FM, care se autoprezintă, în bătaie de joc la adresa CNA, „genul programului: O Mizerie”.

Programul România Educată e o mizerie mult mai mare, dar pe bune. Iar ținta bătăii de joc suntem noi, românii!

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.