Programul Rabla al lui Firea: Dai dai automobilul vechi și primești mașină… de spălat

programul Rabla al lui Firea

Primăria București, prin programul Rabla al lui Firea dă 5.000 de vouchere de 9.000 de lei, ca primă de casare pentru autovehicule uzate, înmatriculate în București.

„Dorim astfel să încurajăm casarea autovehiculelor vechi și achiziția unora noi, mai prietenoase cu mediul. Cu aceleași vouchere se pot cumpăra și electronice sau electrocasnice. Programul va continua și anul viitor”, a declarat Firea.

La propunerea Primarului General, Gabriela Firea,  Consiliul General al Municipiului București a aprobat astăzi proiectul de hotărâre privind aprobarea unui „Program de stimulare a eliminării din traficul bucureștean a autoturismelor cu grad ridicat de poluare prin acordarea de eco-vouchere”.

„Dat fiind faptul că traficul urban este unul dintre cei mai importanți factori de poluare a aerului, în Planul Integrat privind Calitatea Aerului, adoptat de Consiliul General al Municipiului București este prevăzută limitarea circulației autovehiculelor poluante, care degajă în atmosferă cantități mari de gaze toxice și cu efect de seră. În acest sens, am propus o primă măsură concretă, menită să încurajeze casarea autovehiculelor vechi și achiziția unora noi, mai prietenoase cu mediul”, a mai spus Firea.

Programul Rabla al lui Firea, și la anul

În cadrul acestui proiect, vor fi acordate, în primă fază, un număr de 5.000 de vouchere cu valoarea nominală de 9.000 de lei, care vor reprezenta prima de casare pentru autovehicule uzate, înmatriculate în București.

„Programul va continua și anul viitor. Important de subliniat este că acest program, spre deosebire de alte inițiative în nume personal ale unor consilieri generali care nu urmăresc decât câștiguri de imagine și popularitate pe rețelele de socializare, acest program este unul coerent, sustenabil și care va avea ca efect reducerea autoturismelor poluante care circulă în București. Proiectul din care se spune că ne-am fi inspirat prevede alocarea unor stimulente suplimentare participanților la programul ‘Rabla’, ceea ce n-ar fi făcut decât să încurajeze piața gri a tichetelor, numărul de mașini scoase din circulație fiind același”, mai spune Firea.

De asemenea, Primarul General a mai explicat că voucherele vor putea fi folosite pentru achiziționarea unui automobil nou, non-diesel, cu normă de poluare Euro 6, sau a altor mijloace de transport cu grad redus de poluare, Euro 6 sau electrice (de exemplu motociclete, mopede, biciclete electrice etc) și nu se pot cumula cu tichetele oferite în cadrul Programului Rabla. Altfel spus, pentru o mașină casată nu se poate obține și tichet pentru programul ‘Rabla’ și voucher pentru programul Primăriei Capitalei.

Totodată, persoanele care vor să își dea mașinile la casat, dar nu doresc să își mai cumpere o altă mașină, vor avea posibilitatea să își achiziționeze, cu voucherele oferite de Primăria Capitalei, electronice sau electrocasnice. Acest demers urmărește de fapt eliberarea parcărilor și trotuarelor de mașinile abandonate de ani de zile de proprietarii care nu mai circulă cu autovehiculele respective și care, din varii motive, nu vor să achiziționeze mașini noi.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here