Adevăruri scandaloase – Primarul Nicușor Dan, falsuri în instanțele judecătorești

Nicușor Dan

Caz fără precedent în justiția din România. Primarul general al Capitalei Nicușor Dan a semnat documente în aceleași procese, atât în calitate de reclamant, cât și în calitate de pârât. A făcut-o semnând acte în fals în numele Consiliului General.

Investigație realizată de Cătălin Antohe și Sorin Ghica

Înainte de a ajunge primar, Nicușor Dan s-a angajat că se va retrage din acțiunile pe care ONG-urile controlate de el le-a intentat Primăriei Capitalei. Odată ajuns primar face taman pe dos, ba chiar mai rău! Nicușor Dan intervine ilegal în procese, chiar și prin fals în acte, în procesele dintre dintre ONG-urile controlate de el și municipiul București, orașul al cărei primar a fost ales să îl conducă.

Sfidarea justiției – și pârât și reclamant

S-a ajuns în situația în care, în cadrul aceluiași proces, Nicușor Dan să semneze acte atât pentru ONG cât și pentru Capitală. Puteți observa, în documentul de mai jos,: același număr de dosar, Nicușor Dan semnează pentru Asociația „Salvați Bucureștiul” (ASB) și tot Nicușor Dan semnează acte și pentru „inamicul” ASB din proces, Consiliul General al Municipiului București (CGMB). Dovada de mai jos conține însă și alte aspecte, cu caracter penal, pe care le vom prezenta mai jos.

Până să trecem la prezentarea celorlalte aspecte penale, să vă mai prezentăm câteva aspecte scandaloase. În dosarul de mai sus, Asociația „Salvați Bucureștiul” a pierdut procesul pe fond. Mai grav, judecătorii au constatat că Nicușor Dan & Co au acționat cu rea credință și că au dat în judecată Consiliul General doar cu scopul de a tergiversa alte procese.

Astfel, sub aspectul scopului judecății, pârâții și intervenienții au dovedit că singurul scop în care reclamantele au formulat anularea si suspendarea Hotărârii Consiliului Local al Municipiului Bcuresti nr. 7/2012 privind aprobarea PUZ str. Pridvorului – str. Gura Ocnitei, sector 4, a fost de a bloca/tergiversa soluționarea celorlalte litigii care au vreo legătură cu obiectul acțiunii din dosarul nr. 43859/3/2018”, au arătat judecătorii care l-au pus la punct pe activistul Nicușor Dan în procesul pe fond.

La toate acestea, Nicușor Dan și Asociația „Salvați Bucureștiul au făcut recurs (vezi primul document), la care CGMB a trimis o întâmpinare foarte dură. Ce a făcut Nicușor Dan odată ajuns primar? A trimis o adresă prin care cere instanței un termen pentru „reconsiderarea punctului de vedere”. Adresă care are caracter, spun surse juridice consultate de „Cetățeanul”, de fals în acte publice.

Nicușor Dan, reclamat pentru fals în acte publice

Iată de ce. Nicușor Dan, ca primar al Bucureștiului, nu era parte în dosar! Pârât era Consiliul General al Bucureștiului (CGMB), iar primarul general nu avea niciun mandat să reprezinte Consiliul în instanță (sursele juridice susțin că și dacă ar fi avut mandat, era ilegal – vom reveni). Mai mult, pentru toate procesele erau angajați avocați, plătiți pentru aceste procese, care depuseseră deja acte în instanță!

Să semnezi documente către instanță în numele Consiliului General al Municipiului București este ca și cum premierul ar semna acte în numele Parlamentului – profund ilegal”, ne-au spus aceleași surse.

Poate cel mai grav aspect însă este că adresa către instanță a primarului Nicușor Dan a fost trimisă în numele unei instituții care nu exista la acea dată! Consiliul General al Municipiului București a fost constituit, după alegerile locale, pe 29 noiembrie 2020, iar adresa semnată de primarul general Nicușor Dan, „în numele CGMB” este din 23 noiembrie, cu șase zile înainte validării CGMB. Curat fals în acte, domnule primar general?

Nicușor Dan

Abia pe 8 decembrie, la două săptămâni după ce a trimis adresa ilegală către Curtea de Apel București, Consiliul General i-a dat mandat primarului pentru reprezentarea în instanță!

CITEȘTE ȘI Dovada! Chiar Nicușor Dan i-a târât în judecată pe locatarii blocului din Maria Rosetti

CITEȘTE ȘI Liviu Negoiță, despre Nicușor Dan: „Dacă, ferească Dumnezeu, ar ajunge primar al Capitalei, ar fi cea mai mare catastrofă”

Conflict de interese uriaș

Ca dovadă că nu a fost doar o scăpare, ci o practică (infracțiune?), o zi mai târziu, pe 24 noiembrie 2020, Nicușor Dan a făcut aceeași manevră, dar într-un alt proces. El a depus, tot în calitate de reprezentant al Consiliului General al Municipiului București (neconstituit la acea dată!?!), în dosarul 36601/3/2017, o solicitare de amânare a pronunțării sentinței, pe aceleași motive: Primăria Capitalei vrea să-și schimbe poziția în proces!?! Și tot într-un proces cu „Salvați Bucureștiul”!

Nicușor Dan

Vă comunicăm că instituția noastră a început un proces de verificare a respectării condițiilor legale la emiterea mai multor dispoziții, printre care cea în cauză. Acest proces poate să ducă la reconsiderarea poziției instituției în litigiul în cauză”, a scris Nicușor Dan în adresa depusă la dosar.

Și în acest proces, primarul Capitalei are calitate de reclamant – ca vicepreședinte al Asociației Salvați Bucureștiul, dar și de pârât – a semnat documente ca primar general. Un conflict de interese mare cât clădirea Primăriei Capitalei! Vom reveni.

CITEȘTE ȘI NICUSOR SI-A LUAT-O PESTE BOT CU MASCA CU TOT

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.