Primarul Daniel Băluță cere votarea unei ilegalități urbanistice pe … Drumul Binelui

Băluță
Primarul interimar Daniel Băluță propune aprobale unui PUD ilegal, potrivit datelor din proiectul de hotărâre

Consilierii locali ai sectorului 4 sunt chemați astăzi să voteze un proiect de hotărâre ilegal, așa cum este prezentat și inițiat de către primarul Daniel Băluță și de aparatul tehnic al acestuia.

La punctul 16 de pe ordinea de zi a ședinței de consiliu local de marți, 29 noiembrie, Daniel Băluță le cere consilierilor sî voteze un PUD (plan de urbanism de detaliu) pentru construirea unui ansamblu de blocuri P+4 etaje pe strada Binelului 9, pe o suprafață de 4130 de metri pătrați.

Specialiștii primarului Băluță

Or, „potrivit regulamentului general de urbanism al municipiului București, pentru suprafețe de peste 3000 de metri pătrați nu pot fi aprobate decât planuri de urbanism zonale, iar competența de aprobare a acestora este a Consiliului General al Municipiului București, nicidecum a Consiliului local al sectorului4. În condițiile în care este prezentat, PUD-ul apare ca fiind ilegal”, ne-au dezvăluit experți în domeniul urbanismului.

Aceeași experți spun că singura variantă care „l-ar scoate” pe primarul Daniel Băluță este aceea în care ar exista un PUZ aprobabat pentru terenul în cauză. Dacă ar exista însă un astfel de PUZ, atunic acesta trebuie menționat, obligatoriu, în proiectul de hiotărâre, la fel ca și în PUD.

LĂSAȚI UN MESAJ