Primăria Sectorului 3, condusă de pesedistul Robert Negoiță, a cumpărat o firmă a unui fost deputat PDL

scrumbia lui Robert Negoiță Negoiță a cheltuit banii de învățământ Robert Negoiță vrea aqua parc

O firmă înființată de Robert Negoiță, primarul Sectorului 3 al Capitalei, a cumpărat o antrepriză de construcții în al cărei acționariat s-a aflat fratele fostului deputat PDL Ștefan Pirpiliu.

Societatea Administrare Străzi a Primăriei Sectorului 3 a devenit acţionar majoritar al companiei de construcţii Delta ACM 93, după ce a achiziţionat 51% din acţiunile acesteia, deţinute până acum de omul de afaceri Florea Diaconu.

Preţul tranzacţiei a fost de 1 leu. Cumpărarea acţiunilor la compania Delta ACM 93 vine după ce, la începutul lunii august, societatea înfiinţată de Primăria Sectorului 3 a primit mandat pentru a cumpăra o fabrică de prefabricate cu o valoare estimată la cinci milioane de euro, de la Delta ACM 93.

Potrivit Primăriei Sectorului 3, contractul dintre firma Administrare Străzi şi compania Delta ACM 93 a fost semnat marţi. Preţul tranzacţiei a fost de 1 leu. Astfel, omul de afaceri Florea Diaconu, unul dintre ”regii asfaltului” care deţinea 80% din acţiuni, a renunţat la 51% din ele.

Cumpărarea pachetului majoritar al companiei Delta ACM 93 vine după ce, la începutul lunii august, societatea înfiinţată de Primăria Sectorului 3 a primit mandat pentru a cumpăra o fabrică de prefabricate cu o valoare estimată la cinci milioane de euro, de la Delta ACM 93.

Compania a realizat, printre altele, lucrări pentru modernizarea Pasajului Universităţii din Bucureşti, pentru renovarea Parcului Alexandru Ioan Cuza din Sectorul 3 şi a parcului Orăşelul Copiilor din Sectorul 4 și lucrează la metroul din Drumul Taberei.

Legătura lui Robert Negoiță cu Ștefan Pirpiliu

La finele anului 2015, omul de afaceri Florea Diaconu, care controla Delta ACM 93, a decis să vândă 10% din acțiunile companiei de construcții lui Ionel Pirpiliu, pentru aproape 10,5 milioane de lei.

Ionel Pirpiliu este fratele lui Ștefan Pirpiliu, fost deputat ales din partea PDL, în legislatura 2008-2012. Ștefan Pirpiliu a făcut parte din grupul parlamentar al PDL până în august 2012, iar până la finalizarea mandatului a rămas neafiliat.

În urma cesiunii de la acea vreme, structura acționariatului companiei era următoarea: Florea Diaconu (89,999973%), Elena Diaconu (0,000027%) și Ionel Pirpiliu (10%).

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here