Primăria Capitalei va plăti aproape 4,5 milioane euro pentru exproprierile necesare supralărgirii Prelungirea Ghencea

Primăria Capitalei

Primăria Capitalei va scoate din visterie 4,47 milioane euro (19.9 milioane lei) pentru despăgubirile necesare lucrărilor de supralărgire a bulevardului prelungirea Ghencea.

Un proiect de hotărâre care vizează această investiție va fi supus, marți, dezbaterii Consiliului General al Capitalei.

Potrivit proiectului de hotărâre valoarea terenurilor care vor fi expropriate se ridică la 2,88 milioane euro (7 milioane lei), iar pentru construcțiile care vor fi demolate s-au alocat 1,59 milioane euro (12,8 milioane lei).

Din expunerea de motive a primarului general, atașată documentului supus dezbaterii Consiliului, reiese că toate aceste calcule au fost făcute de un expert imobiliar autorizat, Geta Stela Georgescu.

Terenurile vizate de exproprieri se găsesc în sectoarele 5 și 6 ale Capitalei. Evaluarea a fost făcută la data de 30.05.2015, iar prețurile au fost calculate la o rată de schimb de 4,4484 lei/euro. Potrivit ofertelor zonei, atașate la proiectul de hotărâre, prețurile proprietăților din Prelungirea Ghencea – Domnești variază de la 200 la 350 de euro metrul pătrat.

Primăria Capitalei a decis să lărgească Prelungirea Ghencea în urma mai multor proteste făcute de locuitorii din zonă. În ultii 20 de ani, în zona Prelungirea Ghencea – Domnești, au fost dezvoltate mai multe proiecte imobiliare rezidențiale, iar infrastructura a rămas la nivelul anilor `90.

Atât Primăria Capitalei , cât și Ministerul Transporturilor au luat decizii de modernizare a infrastructurii. Municipalitatea a luat în calcul lărgirea arterei, iar Compania de Drumuri și Autostrăzi a demarat construcția unui pasaj peste calea ferată, în zona Domnești.

LĂSAȚI UN MESAJ