Primăria Capitalei primește un dar „cu interese” – un teren de peste 2.000 metri pătrați de la unul dintre regii asfaltului, Dănuț Cazacu

Primăria CapitaleiPrimăria Capitalei urmează să accepte o donație care constă într-un teren de peste 2.000 de metri pătrați de la omul de afaceri Dănuț Cazacu.  Acesta controlează firma de construcții Eurovia, companie care derulează contracte cu municipalitatea.

Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului General al Capitalei din 27 noiembrie este propus spre dezbatere un punct care vizează donația unui teren către Primăria capitalei. Terenul, cu o suptrafață de 2.753 de metri pătarți aparține cuplului Dănuț și Cornelia Cazacu.

Dănuț Cazacu este om de afaceri și controlează firma Eurovia, companie care a derulat mai multe contracte cu Primăria Capitalei în ceea ce privește reabilitarea infrastructurii rutiere în București. Cornelia Cazacu a fost aleasă senator, pe listele Partidului Democrat, în mandatul 2004 – 2008.

Filantropie pentru Primărie

Potrivit proiectului de hotărâre aflat pe ordinea de zi a Consiliului General al Capitalei, municipalitatea trebuie să accepte donația terenului pe care soții Cazacu îl dețin în sectorul 5, în zona Alexandriei – Măgurele, apropae de limita administrativă cu județul ilfov.

Consilierii generali au acceptat, inițial donația, în urma unei dezbateri din luna mai, însă Prefectura Capitalei a atacat proiectul prin care soții Cazacu transmiteau gratuit terenul către municipalitate, pe motiv că în ședința respectivă nu au fost respectate anumite proceduri. Situația este confirmată și de președintele comisiei juridice a Consiliului General, Doru Giugula, care precizează că proiectul a fost reintrodus în dezbatere.

Potrivit lui Giugula terenul donat este liber de sarcini și nu implică niciun fel de costuri din partea municipalității.

Donație cu un scop precis

Terenul oferit de cuplul Cazacu urmează să fie utilizat de Primărie pentru amenajarea unei stații de pompare pentru evacuarea apelor pluviale. Zona este cunoscută ca una cu mari probleme în ceea ce privește inundațiile în urma unor ploi torențiale, pentru că perimetrul respectiv nu beneficiază de un sistem de canalizare.

Destinația terenului este confirmată și în expunerea de motive a primarului Sorin Oprescu. „Imobilul-teren care face obiectul donației, în suprafață de 2.862 mp (2.763 mp din măsuratori), identificat prin număr cadastral 227455 și înscris în Cartea Funciară cu nr. 227455, este destinat amplasării unei stații de pompare necesară lucrarilor de canalizare
pluvială în zona București-Măgurele și gospodărie de ape pluviale pe str. Gheorghe Șufaru. Terenul va fi inclus în domeniul public al municipiului București cu administrator SC. APA NOVA Bucuresti S.A.”

Din expunerea de motive reiese intenția Primăriei de a construi în zonă respectiva stație de pompare și de a extinde rețeaua de canalizare a orașului.

Primăria capitalei a mai primt și în trecut terenuri sub formă de donație de la diverse persoane, în special în zonele unde urmau să fie făcute lucrări edilitare.

cele mai cunoscute acțiuni de acest gen au fost cele din zona comercială Băneasa, unde omul de afaceri Puiu Popoviciu a donat municipalității terenurile care reprezentau traseul străzilor pe care Primăria a introdus utilitățile. O situație similară s-a petrecut și în zona Fabrica de Glucoză, un de proprietarul terenului a donat municipalității, tot străzile. Potrivit legii, dacă Primăria deține aceste străzi are obligația de a rezolva problemele legate de infrastructură și utilități.

Terenul deținut de Dănuț și Cornelia Cazacu este învecinat cu alte trei terenuri care îi au ca proprietari pe Desideriu Lelia Anny și Dragoe Ilie. Potrivit declarațiilor soților Cazacu, anexate la proiectul de hotărâre de consiliu, terenul donat către Primărie a fost dobândit de cei doi prin vânzare cumpărare în anul 1992. La acea dată terenul a fost cumpărat de la Desideriu Lelia Anny, care este coproprietar al terenurilor din jur.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.