Primăria Capitalei dă drumul investițiilor la RADET, Ministerul Energiei o vede în faliment

RADETPrimarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, spune că Ministerul Energiei doreşte falimentul RADET. La rândul lui, ministrul Energiei, Andrei Gerea spune că nu este nimic stabilit, ci că ar fi una din variante.

Sorin Oprescu a precizat că în contextul lipsei de consens cu ELCEN, RADET a primit bani pentru investiţiile pe care le avea de făcut pentru a putea repara ţevile defecte şi pentru a le schimba în zonele majore de risc.

„Ministerul Economiei vrea falimentul RADET. Deocamdată RADET a primit bani pentru investiţiile pe care le avea de făcut, a început să-şi facă investiţiile cu firmele faţă de care avea datorii şi am făcut o comparaţie cu ceea ce înseamnă planul definitiv de refacere a ţevilor, şi pentru a nu schimba ţevile de mii de ori şi pentru a putea folosi bani europeni”, a declarat Sorin Oprescu.

Pe de altă parte, ministrul Energiei, Andrei Gerea a declarat, pentru Realitatea TV, că un eventual faliment al RADET nu ar lăsa bucureștenii fără apă caldă și căldură, notează Mediafax.

„Această discuţie cu falimentul RADET-ului nu este o decizie luată la nivelul Ministerului Energiei, este o propunere care a venit din partea ELCEN, ca urmare a multor consultări cu factorii implicaţi, inclusiv societăţi de avocatură şi este o discuţie pe care am avut-o cu primarul general, Sorin Oprescu, în care i-am prezentat concluziile celor de la ELCEN şi o soluţie, printre altele care s-au ivit, ca urmare a acestor analize. Nu ascund faptul că şi domniei sale i s-a părut până la urmă o soluţie fezabilă, pentru că, în cazul în care ELCEN-ul ar solicita falimentul RADET bucureşteanul, nu ar simţi sub nicio formă acest lucru în sens negativ, în sensul să rămână fără apă caldă şi căldură”, a declarat Andrei Gerea la realitatea TV.

Ministrul Energiei a mai precizat că Primăria Capitalei va putea face imediat un serviciu care să furnizeze apă caldă şi căldură bucureştenilor, „iar RADET-ul, care este de fapt o coajă fără conţinut, pentru că toată reţeaua de alimentare aparţine Primăriei, RADET-ul nu ar fi decât o companie fără conţinut, care ar falimenta”.

„Aşa probabil şi Primăria Capitalei ar scăpa de acele penalităţi de care se plânge şi de care spune că niciodată nu va putea să le recupereze, iar ELCEN va reuşi să-şi recupereze măcar TVA-ul din facturile remise şi neînacasate în decursul anilor acestora. Deci nu este o soluţie de speriat, ba din contră, dintre toate care s-au vehiculat de-a lungul timpului ar putea să fie cea mai bună”, a mai adăugat ministrul Energiei.

Andrei Gerea a menţionat că vor fi purtate discuţii cu toţi factorii implicaţi pentru a găsi cea mai bună soluţie.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here