Președintele Partidului „Bulangiilor” – PER a încăput pe mâna procurorilor DNA

Congresul bulangiilor

Dănuţ Pop, preşedintele Partidului Ecologist Român, este audiat, miercuri, la sediul central al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) într-un dosar de corupţie, au precizat surse judiciare.

Dănuț Pop ar fi intervenit pentru a angaja o persoană, susțin sursele citate.

El a devenit faimos după ce și-a etichetat colegii de partid drept „bulangii”.

Citește și VIDEO Partidul Ecologist a reprogramat „Congresul Bulangiilor”. Surse: Dănuț Pop va fi reales președinte

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:
În perioada noiembrie 2021 – februarie 2022, inculpatul, în calitatea menționată mai sus, ar fi pretins și ar fi primit, prin intermediar, de la o persoană, suma de aproximativ 10.000 euro, în patru tranșe (4.000 euro – noiembrie 2021, 2.000 euro – decembrie 2021, 2.000 euro – decembrie 2021 și 10.000 lei – februarie 2022).
În schimbul banilor, inculpatul ar fi lăsat să se creadă că are influență asupra unui deputat în Parlamentul României și ar fi promis că îl va determina să angajeze o anumită persoană pe o funcție de consilier la cabinetul deputatului respectiv.

Inculpatului i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

La data de 10 noiembrie 2022, inculpatul urmează să fie prezentat Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here