Președintele Consiliului Județean Timiș, Titu Bojin, a fost săltat de DNA. Relația cu „Tata Socru”

Titu Bojin

Titu BojinAbia se luminase bine de ziuă, când preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Titu Bojin (PSD), suspectat de fapte de corupţie, a fost ridicat de DNA de la locuinţa sa. Miercuri dimineață erau în desfășurare percheziţii la sediul CJ, la Direcţia Apelor Banat şi la mai multe primării din judeţ.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au descins, la locuinţa lui Titu Bojin din comuna Remetea Mare, lângă Timişoara.

Bojin a fost ridicat de anchetatori şi dus la sediul CJ, unde procurorii fac percheziţii în prezenţa acestuia. La intrarea în sediul instituţiei, Bojin a spus că nu ştie despre ce este vorba şi urmează să afle. Anchetatorii fac percheziţii şi la Direcţia Apele Române Banat, precum şi la sediile a 17 primării din judeţ, printre care Otelec şi Birda.

La finalul percheziţiilor, Titu Bojin urmează să fie dus la DNA central, structură care instrumentează acest dosar. Potrivit unor surse judiciare citate de Mediafax, Titu Bojin este suspectat de luare de mită, iar ancheta vizează contracte de achiziţii atribuite ilegal de Consiliul Judeţean Timiş.

Pe 10 octombie, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Titu Bojin, a fost audiat la Parchetul ICCJ într-un dosar de evaziune fiscală privind mai multe contracte semnate între Direcţia Apele Române Banat şi o firmă care a aparţinut soţiei şi fiului acestuia. Preşedintele CJ Timiş a fost citat de procurori pentru a da declaraţii de martor în dosarul în care se fac cercetări pentru presupuse fapte de evaziune fiscală de la Direcţia Apele Române Banat, cauză preluată de procurorii Parchetului instanţei supreme de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş.

Dosarul datează încă de anul trecut. Pe 11 octombrie 2013, Titu Bojin a fost audiat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş în acelaşi dosar. Tot atunci au fost audiaţi de procurori soţia şi fiul lui Titu Bojin. La vremea respectivă, președintele CJ Timiș declara că nu are nicio implicare în dosarul de evaziune fiscală şi că nu el a semnat, în 2008, contractele dintre Direcţia Apele Române Banat şi firma care a aparţinut soţiei sale.

Potrivit anchetatorilor, aceste contracte au fost semnate în 2008, când Titu Bojin ocupa funcţia de director al acestei Direcţii. Firma Temadi TMB, care a aparţinut Mariei şi lui Emilian Bojin, a fost vândută, potrivit preşedintelui CJ Timiş, în anul 2011.Titu Bojin

Titu Bojin a fost directorul Direcţiei Apelor Române Banat în perioada 2001- 2011, în prezent fiind preşedintele Consiliului Judeţean Timiş şi liderul PSD Timiş. Presa a relatat în mai multe rânduri despre relația “specială” pe care o are Titu Bojin cu Ilie Sârbu, zis „Tata Socru” (așa cum l-a supranumit președintele în exercițiu, Traian Băsescu, făcând aluzie la faptul că este socrul premierului Victor Ponta).

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.