Premierul Nicolae Ciucă, reacție în cazul fetițelor accidentate de o mașină de Poliție. Ce i-a cerut ministrului de Interne

Premierul Nicolae Ciucă se declară „consternat” de accidentul produs joi în București, în urma căruia o fetiță a murit după ce a fost lovită de o mașină a poliției.

El îi cere ministrului de interne să se asigure se va stabili rapid cine sunt responsabilii. „Cei care reprezintă o autoritate publică, mai ales când poartă uniformă, sunt primii datori să protejeze cetățenii și să se asigure de respectarea legii”, a spus premierul Nicolae Ciucă.

„Am aflat cu tristețe despre tragicul accident rutier în care o fetiță și-a pierdut viața, astăzi, în București, după ce a fost lovită de o mașină a Poliției.
Sunt consternat de moartea violentă a copilei și transmit condoleanțe familiei îndoliate”, spune premierul Nicolae Ciucă într-un mesaj postat pe contul de Facebook al Guvernului.

„I-am cerut ministrului de Interne să se asigure că ancheta privind stabilirea responsabilitățîi se derulează rapid. Cei care reprezintă o autoritate publică, mai ales când poartă uniformă, sunt primii datori să protejeze cetățenii și să se asigure de respectarea legii”, a precizat șeful Executivului.

El mai spune că a vorbit cu ministrul sănătății și crede că medicii vor face tot ce e necesar pentru îngrijirea celei de a două fetițe, potrivit digi24.ro.

„Am primit asigurări că este în afara oricărui pericol”, anunță Nicolae Ciucă.

Două fete de 13 ani au fost lovite, joi, pe trecerea de pietoni de o mașină de poliție. Una dintre fete a murit, cealaltă fiind la spital cu fractură la gambă. Mașina era condusă de un agent de 30 de ani, care ar fi mers cu o viteză de peste 80 de kilometri pe oră.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.