UPDATE Prefectul de Brașov – ultimatum pentru schimbarea din funcție a primarului penal din Predeal

Bucur Nicolae
Prefectul Marian Rasaliu (stanga) vine să-l scimbe pe interimarul condamnat penal al Predealului, Bucur Nicolae

Prefectul Marian Rasaliu a convocat pentu miercuri, 25 octombrie, o ședință deîndată a Consiliului local Predeal, pentru a le da un ultimatum consilierilor să-l schimbe pe primarul penal al orașului. Deși condamnat definitiv, în aprilie, la un an de închisoare, viceprimarul Bucur Nicolae a devenit ilegal, după condamnare, primar interimar, și conduce orașul și astăzi.

UPDATE Primarul Bucur Nicolae a anunțat, miercuri, în ședința convocată de prefect că își va da demisia din funcție începând cu data de 31 octombrie, ne-au informat surse din cadrul administrației locale Predeal. Totodată, pe 7 noiembrie, Consiliul local va aproba vacantarea postului de consilier a aceluiași Bucur, la mai bine de șase luni după condamnarea penală a acestuia.  

Pe 20 aprilie 2017, primarul și viceprimarul în funcție ai orașului Predeal (Liviu Cocoș, respectiv Nicolae Bucur) au fost condamnați definitiv, de judecătorii de la Curtea de Apel Brașov, la un an de închisoare, pentru abuz în servicu. Ei au fost găsiți vinovați de faptul că, în 2011, au atribuit preferențial locuinţe ANL unor familii, deşi  aceastea aveau un punctaj mai mic decât alte persoane înscrise pe listă.

Continuitatea condamnaților penali, prin „vicele” Bucur Nicolae

Primarul Liviu Cocoș a pierdut funcția de primar, într-o zi de joi, 22 iunie 2017, când prefectul a semnat ordinul de demirere. Interimatul funcției a fost preluat, însă, de viceprimarul Nicolae Bucur. Acesta a ajuns astfel primar, deși condamnarea sa a fost identică cu aceea a lui Cocoș.

Surse juridice ne-au spus însă că și Bucur ocupă funcția ilegal, deoarece, odată cu condamnat penal, și-a pierdut și el, de drept, calitatea de consilier local. „Nemaifiind, legal, consilier local, Bucur Nicolae nu mai poate fi viceprimar, deoarece viceprimarul este ales dintre consilierii locali. Dacă nu este legal, viceprimar, Bucur nu poate fi nici primar interimar iar orice act pe care-l semnează ca primar poate fi oricând anulat de instanțele judecătorești competente”, susțin sursele citate.

Citește și Predealul penalilor! Deși condamnați definitiv, primarii Cocoș și Bucur sunt tot „la butoane”. Cocoș a fost ales și în conducerea PNL

Prefectul vine să facă ordine

Bucur Nicolae
Prefectul vine să le impună consilierilor din Predeal să intre în legalitate

Surse din primăria Predeal au declarat, pentru Cetățeanul.net, că Bucur Nicolae știe acest lucru, dar se agață, cu disperare de funcțiile pe care legea și judecătorii li le-au interzis. În acest scop, el ar refuza să pună pe ordinea de zi a Consiliului Local Predeal, hotărârea de vacantare a propriului post de consilier local, deși acest lucru a fost cerut și de prefectul Brașovului, Marian Rasaliu! Tocmai de aceea, prefectul Rasaliu a convocat pentru mircuri, 25 octombrie o ședință deîndată a Consiliului local Predeal „pentru intrarea în legalitate în ceea ce privește situația de fapt și de drept în care se află actualul viceprimar, care a preluat atribuțiile de primar (Bucur Nicolae – n.r.)”. Vom reveni!

 

 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here