Guvernul Orban numește prefectul Capitalei. De cine se teme Firea?

Viitorul prefect al Capitalei
Primarul Gabriela Firea nu l-ar vrea prefect pe Horia Scarlat

PNL se pregătește să-l nominalizeze pe prefectul Capitalei, iar concurența este foarte mare. Potrivit surselor Cetățeanul, în lupta pentru fotoliul de prefect cele mai mari șanse le are, la acest moment, Horia Scarlat, director în Poliția locaă și fost consilier general PNL.

Surse din Primărie au dezvăluit pentru Cetățeanul că Firea își doreste la Prefectură pe oricine altcineva, numai pe Scarlat nu. Fostul consilier s-a luptat cu primarul general inclusiv în instanțele de judecată, în mai multe procese pe care le-a câștigat. De aceea, numele lui Scarlat stârnește fiori actualei administrații PSD-iste de la Primăria Capitală.

Fost consilier general în perioada 2008-2016 și actual director executiv al Poliției Locale București, cu o experiență în administrația publică locală de circa douăzeci de ani, Scarlat este unul dintre puținii care au reușit să-i țină piept primarului Gabriela Firea în Consiliul General și nu numai.

A pus lacăt comercianților de etnobotanice

În conștiința bucureștenilor, numele lui Horia Scarlat este legat de interzicererea etnobotanicelor în apropierea școlilor. În 2010, etnobotanicele, cunoscute și sub denumirea de „droguri sintetice”, permise de lege la acea vreme, făceau ravagii printre elevii școlilor din toată țara. Horia Scarlat a inițiat un proiect, care a închis, practic, „magazinele de vise”.

Se interzice amplasarea punctelor de comercializare a substanţelor halucinogene, a oricărui tip de substanţă etno-botanică şi asimilată acestora, plante, prafuri şi ceaiuri de acest fel şi în acest scop, cu halucinogene, euforice şi cu efecte similare acestora, în orice formă ori ambalaj de prezentare, pe o rază de 1500 de metri în jurul unităţilor de învăţământ, spaţiilor destinate procesului de învăţământ, (…) cluburilor copiilor şi elevilor, bisericilor, locurilor de joacă şi gărilor. de pe raza municipiului Bucureşti”, se arăta în proiectul propus de consilierul Horia Scarlat, aprobat ulterior de Consiliul General al Capitalei.

Prefectul Capitalei. Liberal dintotdeauna

Într-o lume a traseismului politic, Horia Scarlat nu a schimbat niciodată tabăra. Liberal de când se știe, fostul consilier general nu a lăsat la greu PNL nici atunci când partidul, măcinat de criză, intrase în anonimat.

Spre deosebire de alți pretendenți la fotoliul de prefect, Scarlat are pregătire, dar mai ales experiență în administrația publică, ceea ce îl face un adversar redutabil pentru „mașinăria” PSD. El este unul dintre cei mai apreciați directori din Poliția Locală București.

Cetățeanul TV

1 COMENTARIU

  1. Este singurul care are experienta pe administartie publica si cunoaste legislatia. Normal a ii este frica de el la cate i-a facut sa scape de el si n-a reusit. Este candidatul perfect pentru asta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here