Predealul penalilor! Deși condamnați definitiv, primarii Cocoș și Bucur sunt tot „la butoane”. Cocoș a fost ales și în conducerea PNL

Predeal
Orașul Brațov a rămas pe mâna „penalilor” Cocoș (stânga) și Bucur

Deși condamnați definitiv, în aprilie, la un an de închisoare, primarul și viceprimarul din Predeal continuă să conducă orașul. Viceprimarul Bucur Nicolae, devenit ilegal, după condamnare, primar interimar, se ține cu dinții de scaun, ba, mai mult și l-a angajat consilier chiar pe Liviu Cocoș, primarul împreună cu care a fost condamnat.

Revenit în Primăria din care a fost alungat de Justiție, Cocoș mai trâmbițează o izbândă – colegii liberali l-au ales primvicepreședinte PNL Brașov, la numai șase zile după ce a fost condamnat definitiv.

Cum a ajuns orașul Predeal să fie condus de condamnați penal

Pe 20 aprilie 2017, primarul și viceprimarul în funcție ai orașului Predeal au fost condamnați definitiv, de judecătorii de la Curtea de Apel Brașov, la un an de închisoare, pentru abuz în servicu. Ei au fost găsiți vinovați de faptul că, în 2011, au atribuit preferențial locuinţe ANL unor familii, deşi  aceastea aveau un punctaj mai mic decât alte persoane înscrise pe listă. De atunci, după condamnarea din 20 aprilie, Liviu Cocoș – primarul și Bucur Nicolae – viceprimarul se agață, cu disperare de funcțiile pe care legea și judecătorii lil le-au interzis.

Liviu Cocoș a pierdut funcția de primar, într-o zi de joi, 22 iunie 2017, când prefectul a semnat ordinul de demirere. Interimatul funcției a fost preluat, potrivit legii de viceprimarul Nicolae Bucur. Acesta a ajuns astfel primar, deși condamnarea sa a fost identică cu aceea a lui Cocoș.

Citește și Prefectul de Brașov – ultimatum pentru schimbarea din funcție a primarului penal din Predeal

Interimarul Bucur nu l-a lăsat decât un weekend pe Cocoș în afara Primăriei. Chiar de luni, 26 iunie, Bucur l-a luat pe Cocoș consilier personal „al primarului”, cu un salariu de 2400 lei/lună.

Predeal
Liviu Cocoș s-a întors în Primărie la patru zile după de a fost dat afară de acolo de Prefectul de Brașov
Predeal
Legea interzice angajarea pe post de consilier al primarului (personal contractual) a persoanelor condamnate pentru abuz în serviciu

Condamnatul-primar interimar Bucur nu a ținut cont de faptul că legea îi interzicea angajarea, ca personal contractual, a persoanelor condamnate definitiv pentru săvârșirea de infracțiuni în legătură cu serviciul.

Bucuri a fost sesizat de ilegalitatea angajării lui Cocoș, prin plângeri prealabile înregistrate la Primărie!

Nici atunci Bucur nu a dat doi bani pe lege și a dat o nouă dispoziție, după numai o lună, prin care i-a mărit salariul lui Cocoș la 3522 lei/lună!

Predeal
Deși a fost atenționat că angajarea lui Cocoș ar fi ilegală, Bucur i-a mărit salariul primarului condamnat definitiv la 3522 lei/lună

 

Surse juridice ne-au spus însă că și Bucur ocupă funcția ilegal, deoarece, odată cu condamnarea, și-a pierdut  de drept calitatea de consilier local. „Nemaifiind, legal, consilier local, Bucur Nicolae nu mai poate fi viceprimar, deoarece viceprimarul este ales dintre consilierii locali. Dacă nu este legal, viceprimar, Bucur nu poate fi nici primar interimar iar orice act pe care-l semnează ca primar poate fi oricând anulat de instanțele judecătorești competente”, susțin sursele citate.

Surse din primăria Predeal au declarat, pentru Cetățeanul.net, că Bucur știe acest lucru și de aceea refuză să pună pe ordinea de zi a Consiliulșui Local Predeal, hotărârea de vacantare a propriului post de consilier local, deși acest lucru a fost cerut și de prefectul Brașovului, Marian Rasaliu! Bucur Nicolae nu a răspuns întrebărilor adresate de reporterii Cetățeanul.net. Vom publica punctul de vedere al acestuia după ce ne va fi remis.

A renunțat PNL la citeriile de integritate? Condamnat penal la conducerea liberalilor din Brașov

Predeal
Ludovic Orban, președintele PNL, nu comentează ce se întâmplă în filiala sa de suflet

Cazul aceluiași Liviu Cocoș pare a anula mult-trâmbițatele crtiterii de integritate asumate de partidul condus de Ludovic Orban.

Aceasta deoarece, pe 26 aprilie 2017, la numai șase zile după condamnarea definitivă a lui Liviu Cocoș, acesta a fost ales prim-vicepreședinte al filialei județene Brașov a Partidului Național Liberal.

Nici Ludovic Orban 9și el tot din Brașov), președintele partidului, nici Adrian Veștea, președintele filialei județene PNL Brașov nu au confirmat dacă știau, la data la care Liviu Cocoș a fost ales mare șef în PNL Brașov, că acesta fusese condamnat definitiv pentru abuz în serviciu! Nici Liviu Cocoș nu ne-a răspuns dacă și-a înștiințat colegii din Brașov că a fost condamnat penal.

Citește și Președintele Iohannis, pus de liberali să se pozeze cu un condamnat penal. Acesta s-a grăbit să publice fotografiile

Cetățeanul TV

1 COMENTARIU

  1. Rusine pt. presa centrala caci nu spune nimic destre asaltul devastator al migrantilor pe mare.Este o perioada de testare ce pun la incercare vigilenta autoritatilor si poporului roman.Daca nu ii respingen devenim tara de locare a migrantilor si toata viata noastra se va duce pe apa simbetei.Autoritati si popor reactionat pt. ca vom fi terminati.Patim ca italienii sau grecii.Va fi un cosmar sa mergi pe strada.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here