UPDATE Verdict final: Victor Ponta a plagiat în teza de doctorat. Se recomandă retragerea titlului

Ponta
Victor Ponta și-ar putea pierde și locul în Barou

Comisia de experți a CNATDCU a respins, marți ,contestația depusă de fostul premier Victor Ponta în legătură cu teza de doctorat și a menținut verdictul de plagiat. Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU) urmează să voteze, miercuri, raportul elaborat în acest caz.

UPDATE Verdict final: Victor Ponta a plagiat în teza de doctorat

Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU) a decis miercuri să mențină raportul care constată plagiatul în cazul doctoratului fostului premier Victor Ponta, recomandând retragerea titlului academic. „Prin votul exprimat electronic, 37 de membri ai CNATDCU s-au pronunțat în favoarea menținerii raportului inițial în ceea ce privește sesizarea cu privire la lucrarea de doctorat a dlui Victor Ponta. Cu alte cuvinte, decizia finală CNATDCU – menține raportul care constată plagiatul și recomandă retragerea titlului de doctor”, a declarat pentru Agerpres purtătorul de cuvânt al Ministerului Educației, Mirabela Amarandei. Potrivit regulamentului de organizare și funcționare a CNADTCU, Consiliul comunică ministerului decizia luată. Urmează obținerea avizului juridic și semnarea ordinului de ministru prin care i se va retrage titlul de doctor lui Victor Ponta.

„Se votează raportul de respingere a contestației, cu alte cuvinte menținerea verdictului de plagiat și retragerea titlului de doctor. Consiliul General al CNATDCU votează raportul Comisiei de experți care a analizat contestația depusă de domnul Victor Ponta”, a declarat purtătorul de cuvânt al MENCȘ, Mirabela Amarandei, citată de Agerpres.

Victor Ponta și-ar putea pierde locul în barou

Raportul respinge contestația și menține verdictul de plagiat în cazul lui Victor Ponta, respectiv menține recomandarea de retragere a titlului de doctor în acest caz’, a confirmat purtătorul de cuvânt al MENCȘ.

Pe 30 iunie, CNATDCU a stabilit, cu 34 de voturi „pentru” şi o abţinere, în prima şedinţă a noului Consiliu General, că Victor Ponta a plagiat în lucrarea de doctorat şi a dispus retragerea titlului de doctor acordat fostului premier.

Victor Ponta a contestat decizia pe 15 iulie, iar lucrarea sa de doctorat a fost reanalizată de CNATDCU.

Noua decizie privind menţinerea sau respingerea verdictului de plagiat şi a recomandării de retragere a titlului de doctor al lui Victor Ponta ar putea fi dată până miercuri, deoarece o parte dintre membrii Consiliului general al CNATDCU au votat deja.

Dacă îi va fi retras titlul de doctor, Victor Ponta și-ar putea pierde locul din Baroul București, unde a fost admis în urma primirii tilului de „doctor în drept”, nu prin examen de admitere

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here