Pomană cu funcții universitare la Medicină. Concurs cu dedicație pentru omul lui Nicușor Dan

Nicușor Dan

În plin scandal al plagiatelor și al imposturii academice, Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” face cadou posturi științifice pentru clientela politică.

Astfel, pentru vineri 4 februarie, UMF a pus în scenă un concurs la Spitalul Bagdasar Arseni pentru ocuparea postului de conferențiar universitar de către Dumitru Cristinel Badiu, fostul consilier al primarului Capitalei Nicușor Dan și actualul director al Direcției Management și Structuri Unități Sanitare din cadrul Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB).

Concursul este unul dedicat, spun sursele noastre, „cine ar îndrăzni să-l contracandideze pe directorul Badiu, care mai este și consilierului lui Viorel Jinga, rectorul Universității”?

Detaliile organizării concursului, dar și altele confirmă dedicația funcției universitare pentru directorul, consilierul și liberalul Dumitru Badiu.

Șeful de lucrări Cristinel Badiu nu a mai dat ochii cu studenții și rezidenții de mai bine de un an

Decizia de scoatere la concurs a fost aprobată la jumătatea lunii octombrie 2021, într-o ședință extraordinară a Departamentului de Chirurgie al Universității de Medicină, la propunerea Clinicii de chirurgie din Spitalul Bagdasar Arseni. A fost „montată” o ședință extraordinară deoarece, cu doar două zile înainte, același Departament hotărâse că nu se scoate niciun post la concurs la Bagdasar Arseni. Clinica de chirurgie transmise atunci că nu are nevoie de un astfel de post!?!

Dubios, în doar două zile secția clinică s-a răzgândit și a spus că are nevoie de un post de conferențiar universitar pe care s-a înscris doar Dumitru Badiu.

Jenant pentru UMF Carol Davila este că pune pe tavă funcția de conferențiar universitar la Bagdasar Arseni unui individ care nu a mai dat ochii cu studenții și cu medicii rezidenți în 2021. Foarte ocupat cu consilierea lui Nicușor Dan și a rectorului Jinga în paralel cu directoratul din ASSMB și activitatea politică de la PNL sector 4, Dumitru Badiu s-a autosuspendat pe tot parcursul anului 2021 din activitatea didactică practică din spitalul Bagdasar Arseni. Astfel că Badiu nu a mai dat pe la paturile din spital în 2021, pentru a-i îndruma pe studenți sau rezidenții din chirurgie. Nici operații nu a mai făcut!

Cristinel Badiu, avansare „în lipsă”

Interesantă este, nu-i așa, ascensiunea politicianului – medic liberal! El abia obținuse funcția de șef lucrări tot la Bagdasar în octombrie 2020, după care s-a suspendat de la spital, iar acum vrea să avanseze „în lipsă” în cariera didactică după un an petrecut la Primăria Capitalei și la ASSMB.

Profesorul Liviu Titus Grigorean, șeful clinicii de chirurgie de la Bagdasar Arseni, a driblat răspunsul la întrebările noastre. Fără să nege că inițial s-a transmis că nu este nevoie de un post nou la Clinica de Chirurgie, Titus Grigorean nu și-a mai amintit dacă el a semnat personal cererea „extraordinară” de scoatere la concurs a postului de conferențiar.

„Oricum a primit avizul Departamentului din Universitate”, ne-a spus Grigorean. Când am întrebat cum de „s-a răzgândit” în numai două zile și de la „nu avem nevoie de niciun post nou” a transmis că e nevoie de un post de conferențiar,  a întrerupt comunicarea pe motiv că intră într-o operație și nu a mai fost de găsit.

Pe Traian Pătrașcu, șeful Departamentului de Chirurgie din UMF, care a aprobat concursul după ce luase act că nu se scoate niciun post la concurs nu l-am putut contacta.

Rectorul Viorel Jinga ne-a spus că nu are cunoștință de nimic dintre cele de mai sus și că oficial se știe doar de organizarea concursului (sic!).

Este interesant de aflat cum a evaluat Rectoratul UMF activitatea didactică a lui Badiu în 2021. Vom reveni.

Candidat de profesie

Și modul în care Badiu a ajuns director la ASSMB a stârnit un imens scandal, inclusiv în lumea politică.

USR PLUS l-a acuzat pe Nicușor Dan că l-a favorizat pe Cristinel Badiu la concursul pentru postul de director în ASSMB. De altfel, Badiu este un apropiat al edilului, care l-a angajat, la început, chiar în echipa sa de consilieri. Acum DNA verifică inclusiv angajarea lui Badiu, a transmis Antena 3.

USR PLUS  a susținut că ASSMB și Primăria au impus la concursul pentru postul de director al spitalelor Bucureștiului condiții care „par cu dedicație pentru domnul dr. Cristinel Badiu, vicepreședinte PNL Sector 4”.

Astfel, au fost excluși cei cu experiență de conducere în privat prin condiția „experiență de conducere într-o instituție publică”. Au fost excluși și cei care au specializare în studii juridice, economice, în management sanitar prin condiția „diplomă de licență în medicină”.

Mai mult, cu privire la experiență, ASSMB și primarul general au condiționat participarea la concurs de „15 ani vechime în specialitate”, cu doar „6 luni vechime într-o funcție de conducere”.

Soția lui Cristinel Badiu, Camelia Badiu, este șefa agenției de turism Bavaria Concept Tour SRL, firmă care a fost implicată într-un scandal de amploare, după ce au existat numeroase plângeri de la clienți care au acuzat că au fost înșelați de această agenție.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.