Poliția Locală Sector 3 se face că lucrează sub directa îndrumare a primarului Negoiță. O fentă de doi bani a edilului milionar

Primarul Negoiță exersând fente cu Poliția Locală. Sursa: Facebook
Primarul Negoiță exersând fente cu Poliția Locală. Sursa: Facebook

Primarul Sector 3, milionarul Robert Negoiță, Poliția Locală Sector 3 (PLS 3) și Inspectoratul de Stat în Construcții (ISC) au primit aceeași sesizare privind lucrări apărute peste noapte, fără nicio autorizație, într-un bloc de pe bulevardul Unirii.

Primarul a plasat sesizarea pe numele lui tot la Poliția Locală, deși cuprindea și un pasaj despre faptul că alte instituții din subordinea sa nu și-au făcut datoria, Poliția Locală a pasat, pe 4 octombrie, problema la Inspectoratul de Stat în Construcții București – Ilfov, după ce ISC trimisese, pe 30 septembrie, aceeași petiție la Poliția Locală Sector 3 spre soluționare.

Și așa a pus batista pe țambal domnul primar Negoiță!

Citește și Robert Negoiţă, trimis în judecată pentru un prejudiciu URIAŞ: Ar fi tocat peste 100 de milioane de euro

Dar să povestim tărășenia pas cu pas.

Începem cu sesizarea înregistrată la Primăria Sector 3 sub nr. 217806/23.09.2022:

Către Primăria Sector 3

În atenția domnului primar Robert Sorin Negoiță

Subsemnatul XXX, proprietar al apartamentului X, scara 5, bloc K4, bulevardul Unirii nr. 64, Sector 3, vă sesizez că pe scara de mai sus, de circa două săptămâni, au fost executate găuri în toate plafoanele dintre etaje.

La avizierul de la parter nu există afișate nicio înștiințare despre această „lucrare” și nicio autorizație. Administratorul scării mi-a declarat că nu știe cine a executat „lucrarea”. Mai mult, această „investiție” nu are aprobarea Adunării Generale a Asociației de Proprietari, adunarea nemaifiind convocată din august 2020.

Având în vedere că găurile, neastupate, pun în pericol siguranța locatarilor și a animalelor de companie, dar, probabil, și structura de rezistență, vă rog să luați măsurile legale care se impun.

Atașez fotografii realizate în seara zilei de 22 septembrie 2022.

Vă mai aduc la cunoștință, domnule primar, că toate sesizările privind abuzurile actualei conduceri a Asociației de Proprietari au fost ignorate sau soluționate necorespunzător de structurile abilitate din subordinea dumneavoastră”.

Poliția Locală Sector 3 și Inspectoratul de Stat în Construcții au primit aceeași sesizare, mai puțin ultima propoziție.

Să te ferească Domnul de hărnicia Poliției Locale Sector 3

Cu o viteză record pentru instituțiile statului român, pe 28. 09. 2022 PLS 3 a și transmis petiționarului că „polițiștii locali din cadrul Serviciului Disciplina în Construcții au procedat la verificarea aspectelor semnalate” și nu oricum, ci „conform competențelor și atribuțiilor ce le revin”, „iar aceștia au constatat faptul că nu sunt aspecte ce ar putea intra în incidența Legii 50/1991 – privind autorizarea executării lucrărilor de construcții”.

Însă, deși au fost sesizați asupra apariției unor găuri în plafoanele dintre etaje, hodoronc-tronc vorbesc de „montarea sistemelor locale de încălzire și de preparare a apei calde menajere, precum și montarea aparatelor individuale de climatizare și/sau de contorizare a consumatorilor de utilități”.

Ce legătură o fi între niște găuri și „aparatele individuale de climatizare”, polițiștii domnului Negoiță nu au mai precizat.

În schimb, se dau singuri de gol că știau ce trebuie să verifice, dar au evitat cu obișnuita lor eleganță s-o facă:

„Menționăm că pentru execuția unei modificări a instalației interioare (în bloc) beneficiarul are nevoie de Avizul tehnic al SC Distrigaz Rețele, Raport de Expertiză tehnică executat de un expert tehnic atestat MLPAT, Proiect-Documentație tehnică întocmită de o societate agreată de și verificat de un inginer verificator de proiecte. Pentru execuția lucrărilor beneficiarul trebuie să aibă încheiat un contract de prestări servicii cu o societate autorizată ANRE”.

Poate ne spune domnul primar de ce PLS 3 nu a solicitat aceste acte și de unde știau polițiștii domniei sale de „modificări a instalației interioare”???

Dar, PLS 3 deține și date, care, de fapt, sunt în lege. Să continuăm să ne amuzăm cu polițiștii domnului Negoiță:

„Din datele deținute de Serviciu Disciplina în Construcții, acordul Asociației de Proprietari este necesar numai la debranșarea de la sistemul centralizat de termoficare. Toate aceste aspecte exced atribuțiile Serviciului Disciplina în Construcții”.

În atenția domnului primar: Sesizările au fost făcute către dumnealui, Primăria Sector 3 și PLS 3, nu către Serviciul Disciplina în Construcții!

Șmecheria ieftină, sau fenta de doi bani a Primarului Negoiță este că nu a trimis sesizarea și către Serviciul Relații cu Asociațiile de Proprietari, care are datoria să verifice activitatea acestora.

Nu cumva Primăria este cea care, potrivit legii 196/2018, trebuie să verifice Asociațiile de Proprietari? Ca să-și amintească că a blocat verificările solicitate, primarul Negoiță poate consulta și răspunsul cu nr. 31878/02.03.2021 prin care, sub propria semnătură, anunța că „se suspendă orice procedură de control sau de predare de documente și bunuri ale asociației bl. k4, sc. 5”.

Când va debloca „suspendarea”, să ne anunțe și pe noi, pe adresa redacției!

Dar, să reproducem legile la care face referire Inspectoratul de Stat în Construcții în răspunsul din facsimilul următor, poate învață și primarul Negoiță și funcționarii din subordinea sa care le sunt atribuțiile și obligațiile:

Lege 50/1991 Articolul 27 (alin. 1)

  • Președinții consiliilor județene, primarii și organele de control din cadrul autorităților administrației publice locale și județene au obligația să urmărească respectarea disciplinei în domeniul autorizării executării lucrărilor în construcții în cadrul unităților lor administrativ-teritoriale și, în funcție de încălcarea prevederilor legale, să aplice sancțiuni sau să se adreseze instanțelor judecătorești și organelor de urmărire penală, după caz.

Legea 196/2018 art.102

(4) Constatarea contravențiilor prevăzute la alin. (1), făcută la sesizarea oricărei persoane interesate sau din oficiu, precum și aplicarea sancțiunilor corespunzătoare se fac după cum urmează:

b) de către primari sau de împuterniciții acestora sau de către Poliția Locala în cazul faptelor prevazute la alin. (1) lit. a)-e), i)-m) si o)-s);

Răspuns ISC prin care petiționarul este anunțat că e datoria Poliției Locale să facă verificări
Răspunsul polițiștilot locali din Sectorul 3
Redirecționarea către ISC făcură de PLS 3

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.