Șefi din Poliția locală București, inculpați de DNA. Prejudiciu de peste 1,6 milioane de lei

locala

Direcția Națională Anticorupție a schimbat încadrarea în inculpați a patru șefi ai Poliției locale, în dosarul Poliția călare privată. Prejudiciul a fost calculat la peste 1,6 milioane de lei.

Până la adresa DNA ajunsă, recent, la Gabriela Firea, primarul general al Caspitalei, aceștia erau considerați doar suspecți.

Surse din Primărie ne-au dezvăluit că în ancheta DNA ar fi fost inculpați Gabi Andrei (șef serviciu Achiziții), Carmen Barbu (șeful serviciului Juridic), Mihalea Carnaru (șef serviciu Buget – Finanțe) și încă o persoană de la audit financiar. Cap de listă este însă Ion Țincu, șeful Poliției locale până la începutul acestui an, când a fost schimbat cu Ștefan Văsîi. Țincu a mai fost, în trecut, prefect al Capitalei.

Poliția locală a inventat o patrulă călare ilegală

Începând din 2010, în Bucureşti, mai mulţi bodyguarzi ai unei firme private de pază au început să umble călare, îmbrăcați în uniforme de poliție, și au aplicat bucureștenilor amenzi contravenționale, chiar dacă legea le interzice privaților să aplice amenzi! Acest drept îl au doar autoritățile publice abilitate.

Practic, Poliţia Locală a subînchiriat serviciul de patrulare hipo unei firme private căreia Municipalitatea i-a plătit bani grei, circa 81.000 de euro/lună.

Poliția călare
Ancheta DNA se apropie de final

În 2014, DNA a deschis un dosar cu provire la această afacere, iar ancheta se apropie de final. Dovadă stă și adresa către o bucureșteancă, prin care DNA o întreabă dacă dorește să se constituie parte civilă după ce a fost amendată ilegal, în 2011, de „angajați ai unei societăți cu răspundere limitată care desfășurau activități specifice Poliției Locale în temeiul unor contracte de prestări servicii, nelegal încheiate între Poliția locală București și societatea comercială respectivă”.

Surse din Primărie au declarat, pentru Cetățeanul.net, că prejudiciul a fost calculat la 1.619.566,27 lei.

Cetățeanul TV

1 COMENTARIU

  1. În lucru …tot la dNa … alti doi sefi de la politia locala bucuresti – Vatu Adriean ..)) și Scarlat Oria…))) au incasat salar… sute de mii .. dar ei nu prea era la munca…))) zice corpu de control al pMb. Raportu a plecat..papa..la cine trebuie…vine politia…ancheteaza mafia…sechestreaza averea…nu-i asa mai Oria…ce caterink cu voi..pe banii nostri…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here