Mesaj revoluționar cu ocazia lansării noii mișcări politice conservatoare, care îl are în prim plan pe ex-liberalul Ben Oni Ardelean. Noua platformă suveranistă își propună să readucă sub controlul statului resursele strategice, precum energia, dar și controlul asupra utilităților.
Această inițiativă, afirmă fostul vicepreședinte al PNL Ben Oni Ardelean vine ca un răspuns la provocările complexe cu care se confruntă România în prezent și la deziluzia tot mai răspândită în rândul cetățenilor față de clasa politică din România.
Deputatul Ben Oni Ardelean a lansat oficial, vineri, proiectul politic conservator „Mişcarea Speranţei”. „Voi face tot ce îmi stă în putinţă ca această mişcare să devină un jucător semnificativ în peisajul politic din România, pentru că tot ce mă interesează în momentul de faţă, este ca voi să aveţi din nou încredere în cei care vă reprezintă”, a afirmat fostul liberal.
Gabriel Marin: „În viața economică și politică nimic nu este etern, cu excepția interesului națiunii”
La evenimentul de lansare a noului proiect politic, cunoscutul om de afaceri Gabriel Marin, fondatorul acestei platforme suveraniste, dar și al Partidului ARCA – Dreptate Adevăr Credință, a trasat direcțiile de politică economică, pentru un mediu economic sănătos în România.
„România trebuie să-și elaboreze propriile scenarii de dezvoltare, care să fie exclusiv în interesul românilor.
Motto-ul mișcării noastre pentru dezvoltarea României are câteva puncte: răscumpărarea în regim de urgență și instalarea proprietății directe a a statului român asupra sectorului energetic și asupra utilităților după modelul statelor europene. Franța a naționalizat Engie, Germania a naționalizat cei doi mari furnizori de utilități. Pentru mine este greu de înțeles de ce România la acest moment nu mai are aproape deloc influență asupra distribuției de energie și utilități.
Al doilea obiectiv este întărirea accesului la resursele financiare, care sunt sângele economiei. România, la acest moment, nu are sector financiar bancar puternic propriu, românesc. Piața financiară românească este subordonată unor corporații financiare străine. România în continuare se subjugă intereselor capitalului financiar străin.
Al treilea punct este taxarea și impozitarea agresivă a cartelurilor care domină piața bancară și piața de retail, pentru evitarea acelei odioase politici de transfer, de externalizare nu numai a profiturilor, dar și a capitalurilor. Băncile repatriază, în fiecare an, între 4 și 6 miliarde de euro, care nu înseamnă profituri, ci depuneri de capital românesc, care finanțează deficitele altor țări.
Punctul 4, menținerea nenegociabilă a controlului statului asupra infrastructurii strategice de comunicații. Nu există niciun operator român, iar acest lucru trebuie să-l schimbăm. Ultimul punct, reevaluarea și renegocierea exclusivă, în interesul cetățeanului român, a tuturor tratatelor economice și comenrciale și în cazul neacceptării renegocierii, chiar rezoluția respectivelor tratate. În viața economică și politică nimic nu este etern, cu excepția interesului națiunii”, a declarat Gabriel Marin.
Cetățeanul TV