Piedone face treaba ISU. Primăria Sectorului 5 ajută agenții economici să obțină autorizările pentru prevenirea și stingerera incendiilor

Piedone

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, nu vrea ca tragedia de la Colectiv să se mai repete. Condamnat pe fond în dosarul Colectiv pentru o vină care nu-i aparține, edilul a demarat o inițiativă ambițioasă.

Edilul vrea ca Primăria Sectorului 5 să-i consilieze pe agenții economici din sector pentru obținerea avizului/autorizației PSI ( Prevenirea și Stingerea Incendiilor). în acest sens, primarul a dispus organizarea unei campanii de informare.

Primăria Sectorului 5 vrea, practic, să facă treaba Inspectoratului pentru Situații de Urgență, ai cărui șefi, deși responsabili pentru ce s-a întâmplat la Colectiv, au scoși basma curată de către judecători.

Din dispoziția primarului Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, Serviciul Prevenire Situații de Urgență, din cadrul Primăriei Sectorului 5, oferă consultanță gratuită, agenților economici care își desfășoară activitatea pe raza teritorială a sectorului 5, pentru obținerea avizului/autorizației PSI ( Prevenirea și Stingerea Incendiilor).

Întrucât Inspectoratul pentru Situații de Urgență a inițiat controale în toate spațiile care aparțin Primăriei Sectorului 5, iar societățile sunt obligate să dețină documentația și planurile aferente situațiilor de urgență, conform legilor în vigoare, Primăria Sectorului 5 vine în ajutorul acestora și, prin intermediul unui grup de consilieri voluntari, agenții economici vor putea obține, în timp real, toate informațiile necesare”, se arată într-un comunicat al Primăriei Sectorului 5.

Astfel, operatorii economici sunt rugați să apeleze cu încredere la numărul de telefon: 0724 306 714 sau să solicite informații, pe adresa de e-mail: prevenire.ps5@sector5.ro.

CIȚIȚI ȘI Piedone a demonstrat în instanță cine sunt adevărații vinovați pentru tragedia Colectiv

De ce nu e Piedone responsabil pentru tragedia de la Colectiv

Cristian Popescu Piedone, fost primar al Sectorului 4, a fost acuzat de judecătorul care l-a condamnat pe fond că, în calitate de primar, „nu a avut un rol activ” în prevenirea incendiului din Clubul Colectiv!?! O inepție mai mare nici că se putea!

Piedone

Procedura legală a avizării agenților economici nu permitea primăriei să verifice dacă aceștia aveau și avize de securitate la incendiu de la ISU. Responsabilitatea primăriei ar fi intervenit numai în cazul unor evenimente desfășurate pe domeniul public.

Dovadă că Primăria Sectorului 4 nu avea nicio obligație să condiționeze eliberarea autorizației de funcționare de obținerea anterioară a avizului ISU este că, nici în prezent, firmele care au închiriat spații comerciale în fosta fabrică „Pionierul” nu sunt autorizate de pompieri. Și atunci pentru ce este scos țap ispășitor Piedone?

Un ordin IGSU, cu caracter normativ, descoperit de ziarul Cetățeanul, a fost trecut sub tăcere în toate instanțele care judecă dosarul Colectiv.

În lumina acestui Ordin, cei care trebuiau să aibă un rol „activ”, dar nu au mișcat un deget, sunt tocmai capii pompierilor, protejați acum de judecători.

Piedone, dosarul Colectiv

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here