VIDEO Piața Sudului a fost demolată. Aici va fi construit un complex agroalimentar și un parc

Piața Sudului a fost demolată

Piața Sudului a fost demolată noaptea trecută de Primăria Sectorului 4, iar în locul acesteia va fi construit un complex agro-alimentar ultra-modern și un parc de 10.000 mp.

De mai bine de o săptămână, Primăria Sectorului 4 a început demolarea chioșcurilor comercianților care își desfășurau activitatea contra legii, pe domeniul public de la Piața Sudului, una dintre cele mai mari piețe din Capitală. În locul lor, Primăria va face un parc nou, cu o suprafață de 10.000 mp.

Parte integrantă a unui amplu proiect de modernizare a zonei Piața Sudului,(ce cuprinde construcția unei noi piețe agro-alimentare, a unei parcări P+2 precum și lucrări de modernizare a infrastructurii rutiere, de fluidizare a traficului, de regenerare urbană), parcul va fi amenajat chiar în “inima” Sectorului 4, în zona delimitată de Strada Nițu Vasile (în vest), de Șoseaua Olteniței și de Șoseaua Berceni (în est) și de Complexul agro-alimentar Big Berceni (în sud).

Piața Sudului a fost demolată. Cum va arăta parcul de un hectar

Noua oază de verdeață se va întinde pe o suprafață de peste un hectar. Aici, locuitorii Sectorului 4 și nu numai se vor putea relaxa într-un spațiu verde generos, cu fântâni arteziene, cu mobilier urban modern și elemente de decor naturale. Mai mult, datorită amplasării într-una dintre cele mai aglomerate zone din sector și în imediata apropiere a stațiilor de transport în comun, parcul va putea asigura și o gestionare eficientă a fluxurilor de pietoni, foarte ridicate, de altfel, la orele de vârf. Lucrările vor începe în aproximativ două luni de zile și vor fi gata până la finalul anului, odată cu finalizarea construcției noului complex agro-alimentar de la Piața Sudului.

Pentru amenajarea parcului, Primăria Sectorului 4 a luat o serie de măsuri speciale. Astfel, au fost expropriați 5.000 mp aflați în  proximitatea complexului agro-alimentar Piața Sudului și aparținând unei firme.

Mai mult, în urmă cu o săptămână a început dezafectarea chioșcurilor și a tarabelor comercianților ambulanți care își desfășurau activitatea pe domeniul public contra legii și încurajau infracționalitatea în zonă. Ultimele spații comerciale care funcționau ilegal au fost demolate în această noapte.

Cetățeanul TV

3 COMENTARII

  1. N-am inteles ce se intampla cu BIG-ul. Se va moderniza si el? Ca altfel toata munca pentru care il felicitam pe dnul. Primar, a

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here