Pentru a doua oară în mai puțin de o săptămână, un marfar a deraiat, în Harghita, în același loc

circulația feroviarăLa nici o săptămână după ce un marfar a deraiat în județul Harghita, blocând timp de 12 ore circulația feroviară, un eveniment similar s-a produs fix în același loc. Joi dimineață, la ora 7,35, un vagon din compunerea unei garnituri de marfă a deraiat între staţiile Voşlăbeni şi Izvorul Mureşului.

“Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA vă informează că în această dimineaţă, în jurul orei 07.35 circulaţia feroviară între staţiile Voşlăbeni şi Izvorul Mureşului a fost închisă din cauza deraierii unui vagon din compunerea unui tren de marfă”. Așa sună comunicatul dat publicității de administratorul infrastructurii în dimineața zilei de joi, 28 august.

Și așa suna comunicatul dat tot de CFR SA nu mai devreme de vinerea trecută, 22 august: „Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA informează că circulaţia feroviară între staţiile Voşlăbeni şi Izvorul Mureşului a fost închisă în cursul nopţii, din cauza deraierii de o osie a locomotivei unui tren de marfă, care avea în compunere 28 de vagoane”.

Parcă trase la indigo, nu? Singura diferență este că trenul care a deraiat acum avea 17 vagoane, nu 28, și era format din vvagoane cisternă, încărcate cu motorină. Garnitura circula pe relaţia Zalău Nord – Coteşti.

Două trenuri au fost oprite temporar în staţiile Izvorul Mureşului şi Voşlăbeni, călătorii fiind transbordaţi cu mijloace auto pe porţiunea Izvorul Mureşului şi Voşlăbeni, de unde își vor putea continua călătoria cu trenul, a mai precizat CFR SA.

La sfârșitul săptămânii trecute, patru trenuri de călători au fost nevoite să aștepte ore în șir reluarea circulației. Călătorii din trenul Interregio Mangalia – Satu Mare au așteptat în vagoane nu mai puțin de 12 ore punerea garniturii în mișcare.

Se vede treaba că lucrările de reparații la linie făcute de CFR SA după deraierea de săptămâna trecută au fost de mântuială, din moment ce un eveniment similar s-a produs acum.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here