Cine va avea voie să participe la pelerinajul de Sfântul Dumitru

Foto sursa : Biserica, Facebook

Intenția autorităților pentru sărbătoarea de Sfântul Dumitru de la București este să nu permită accesul pelerinilor din alte localități.

Guvernul vrea să discute însă în prealabil cu Biserica, pentru că „oamenii se iau după ce spun preoții”, a declarat premierul Ludovic Orban.

„Vom discuta cu reprezentanţii Bisericii Ortodoxe, vom susţine punctul nostru de vedere. Anume să poată să participe, dar să nu se facă pelerinaje de la distanţă şi să participe locuitorii din municipiul Bucureşti. Sigur, aici, Ilfovul – nu poţi să faci diferenţă între Bucureşti şi Ilfov.Că de multe ori e o graniţă aproape invizibilă. Dar nu vom permite aceste pelerinaje cu mijloace de transport şi care pot să creeze aglomeraţie”, a anunțat Ludovic Orban.

Premierul vrea  să obțină sprijinul preoților pentru a convinge populația să respecte regulile din pandemie. El recunoaște că sunt negaționiști inclusiv în rândul clericilor.

„Pe de altă parte, vreau să dau un mesaj către preoţi, către pastori. Ei trebuie să fie un exemplu. Ei trebuie să îndemne – şi îi felicit pe mitropolit şi pe toţi preoţii care s-au comportat exemplar în această sărbătoare (de Sfânta Parascheva – n.r.), au îndemnat oamenii la un comportament corect. Acest lucru este extrem de important. Pentru că oamenii se iau după ce spun preoţii, toți credincioșii, indiferent că sunt ortodocși, catolici, penticostali, baptiști. Țin cont într-o foarte mare măsură de ce spune preotul, pastorul. Este foarte important ca toţi preoţii să îndemne oamenii la respectarea regulilor. Pentru că sunt încă, din păcate, cazuri de negaţionişti chiar în sânul Bisericii, care sunt bine cunoscuţi. Nu vreau să dau acum exemple, care pur şi simplu neagă existenţa pericolului, care îi îndeamnă pe oameni să bagatalizeze acest virus”, a arătat Ludovic Orban. „Este un comportament inexplicabil”, a adăugat premierul, potrivit digi24.ro.

„La nivel mondial au murit peste un milion de oameni. Ce altă dovadă că există virusul mai vrea un om care are cât de cât un pic de rațiune? Aceste atitudini din partea unor lideri de opinie – ne aducem aminte că foarte mulți lideri politici s-au comportat iresponsabil, de la nepurtarea măștii acolo unde era obligatorie până la declarații. PSD spunea că nu votează prelungirea stării de alertă. A durat 21 de zile”, a punctat Ludovic Orban.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here