Parlamentari PNL, la braţ cu AUR: Au semnat lista pentru SUSPENDAREA lui Iohannis!

Cel puțin doi deputați PNL au semnat lista AUR pentru suspendarea din funcție a Președintelui Klaus Iohannis.

Liberalii care susțin demersul sunt Daniel Gheorghe și Dumitru Flucuș. Cei doi nu se numără printre liberalii care s-au dezafiliat recent din grupul PNL. Pe de altă parte, Gheorghe și Flucuș l-au susținut pe Ludovic Orban pentru șefia PNL. Daniel Gheorghe neagă însă că ar fi semnat lista AUR.

CITEŞTE ŞI: Iohannis, pe punctul să piardă funcţia de preşedinte! Ce mutare face AUR

Partidul parlamentar AUR a anunțat luni că strânge semnături pentru a iniția suspendarea din funcție a șefului statului, urmată de un referendum pentru demitere.

Ţara, în haos

AUR a demarat procedura pentru suspendarea președintelui Klaus Iohannis, după ce PSD a anunțat că nu va vota Guvernul Ciucă, iar eșecul învestirii noului guvern a devenit cert încă dinainte de vot, în condițiile în care nici USR nu va da un vot pro.

„Ce trebuie să înțelegm astăzi e că demersul nu e un moft, l-am avertizat când am fost la Cotronceni că dacă va nominaliza iar un guvern fără șanse, e datoria noastră să îl demitem. E deja o datorie. Nu e o mișcare de joc politic, de marketing, e o responsabilitate pe care nu au fost în stare să și-o asume alții. Domnul președinte Klaus Iohannis a încălat în nenumărate ori Constituția în rarele ocazii în care a fost prezent în țară, pentru că după cum știți în mare parte din ani a fost absent.

A trădat poziția de președinte, a făcut-o să pară una de bășcălie. A ajuns în folclorul urban cu această poziție. Căderea demnității unui președinte înseamnă căderea demnității unui stat. Noi avem nevoie de un stat puternic, nu de un stat eșuat. Luați în serios demersul nostru. Parlamentarii celorlalte partide sunt rugați să ia în serios demersul nostru și să facă ceea ce trebuia să facem de mult, să îl suspendăm pe Klaus Iohannis”, a declarat Claudiu Târziu.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here