MITING împotriva deciziei lui Negoiță de a betona parcul Emil Gârleanu

parcul Emil Gârleanu

Marți, 19 iunie 2018, ora 19.00, locuitorii sectorului 3 sunt așteptați alături de locatarii blocurilor din jurul parcului din Emil Gârleanu nr. 5 pentru a protesta împotriva intenției lui Robert Negoiță de a tăia copacii din parcul Emil Gârleanu pentru a face locuri de parcare.

Primăria Sectorului 3 vrea să facă locuri de parcare și să betoneze o parte din Parcul Emil Gârleanu, răscumpărat de la proprietar de Primăria Capitalei, după zeci de proteste ale locuitorilor din zonă.

”Apărați parcul Emil Gârleanu!”

Riveranii spun că au suficiente locuri de parcare și cer primarului Robert Negoiță să renunțe la planul de a amenaja parcări. Totul este o minciună la Negoiță. Totul este un dispreț față de nevoia locuitorilor de a avea spațiu verde”, acuză, revoltați, locatarii. Ei spun că destinația de parc este cea mai utilă și normală pentru locuitorii cartierului, dar că Negoiță are intenția de a betona, probabil pentru interese financiare.

Oamenii vor să rămână parc aici, sunt împotriva parcărilor. Aici vor ei să facă parcările, pe aleea unde stăteau mamele cu bebeluși și pensionarii?” este revoltat unul dintre locatarii din zonă.

Parcul Emil Gârleanu, singura oază de verdeață a bucureștenilor (circa 3000 m.p.) este situat în spatele blocurilor care străjuiesc Bulevardului Unirii, din sectorul 3. Parcul a fost retrocedat în 2009 de Primăria Capitalei, dispoziția de retrocedare fiind semnată de primarul general Sorin Oprescu, în urma unei hotărâri judecătorești irevocabile.

Citește și Municipalitatea bucureșteană vrea să dea la schimb un teren de 3.000 mp pentru Parcul Emil Gârleanu

După numeroase proteste ale locatarilor din zonă împotriva betonării parcului, în 2017, Primăria Capitalei a făcut un schimb de terenuri cu proprietarul și astfel parcul a fost salvat. Acum, parcul e amenințat de edilul Negoiță.

LĂSAȚI UN MESAJ