Parcul Drumul Taberei, deschis publicului fără sere. Cum și-au bătut joc autoritățile locale de fondurile europene

Parcul Drumul Taberei a fost deschis publicului vineri, după ce lucrările de modernizare au avut întârzieri de un aproape un an. Anunțul a fost făcut de Sorin Dina, managerul proiectului de modernizare a acestui spațiu public din sectorul 6 al Capitalei.

Parcul Drumul Taberei„Până la 1 iunie am reușit să deschidem parcul, mai puțin zona serelor ale căror lucrări se vor finaliza până la sfârșitul anului. Serele mai trebuie amenajate cu diverse dotări, sistem de climatizare, sistem de irigații, iluminat și reprezintă 4% din întreaga suprafață a parcului. Întârzierea a fost provocată de discrepanțe dintre proiectul tehnic și realitatea din teren. Un exemplu — deficiențele apărute la amplasamentul serelor, care inițial au fost prevăzute pe latura parcului cu strada Brașov și a trebuit schimbat cu latura spre Romancierilor pentru că în subteran erau cămine de vizitare a unor rețele edilitare. S-au refăcut studiile și s-a ales alt teren cu caracteristici bune”, a explicat Dina, potrivit Agerpres.

Parcul este prevăzut cu 7 km de sisteme moderne de irigații cu senzori, care se închid și se deschid în funcție de umiditatea terenului și condițiile mediului, 13 camere video ce înregistrează semnalele vertical și orizontal și pe timpul nopții, o pasarelă suspendată care oferă o panoramă asupra întregului parc.

„Au fost realizate trei locuri de joacă pentru copii de diverse vârste, de la 3 la 12 ani, o pistă circulară de role și biciclete de 1,6 km, două pavilioane de recreere destinate în special adulților. Fântâna din mijlocul lacului a fost refăcută, are sistem de iluminat ambiental, pompe noi, au fost refăcute cișmelele pe care le-am conectat la rețeaua de apă potabilă a orașului”, a adăugat Sorin Dina.ina a dec

Pe de altă parte, Dina declara luna trecută faptul că serele nu vor fi puse în fincțiune. „Parcul Drumul Taberei se va deschide parțial pe 1 iunie, fără sere (…) Lucrările sunt încă în curs. Noi suntem în termene, eu am contract de finanțare a lucrărilor până la sfârșitul acestui an. Mi-este greu să spun, atâta timp cât noi încă avem în derulare o procedură de achiziție publică care concură în mod direct la finalizarea lucrărilor, este vorba despre instalațiile de climatizare la Complexul de sere exotice”, declara în luna martie managerul de proiect Sorin Dina, în cadrul unei vizite de presă.

Potrivit surselor cetățeanul.net, în cazul serelor ar fi proiectul greșit, astfel că cei de la Bruxelles au refuzat să mai aloce bani, așa că autoritățile locale au trebuit să scoată din visteria sectorului 6 nu mai puțin de 10 milioane de lei.

 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.