Motiv de scandal în familia Ponta. TVA va fi redusă şi la băuturile carbogazoase şi energizante, în ciuda opoziției Dacianei! Monica Gabor, în culmea fericirii

Ponta
Dubaiul, destinația favorită a lui Ponta, are acum un consul „preferat”

băuturile carbogazoaseVictor Ponta şi soţia sa, Daciana Sârbu, au un serios motiv de gâlceavă, şi anume preconizata reducere a TVA la alimente, care va fi însoţită şi de o taxare redusă la băuturile carbogazoase şi energizante. De o TVA mai redusă vor beneficia şi băuturile gen Coca Cola sau Pepsi, dar şi cele produse de austriecii de la Red Bull sau de iubitul Monicăi Gabor, Mr Pink. Victor Ponta le-a stabilit o fiscalitate mai scăzută, de la 1 iunie. Asta în ciuda faptului că soţia sa, eurodeputatul Daciana Sârbu, nu pierde nicio ocazie pentru a critica alimentaţia nesănătoasă, inclusiv consumul de băuturi carbogazoase.

De la 1 iunie, România devine prima ţară din Uniunea Europeană care încurajează consumul de băuturi carbogazoase şi energizante.

Odată cu reducerea TVA la produsele alimentare, taxa va fi scăzută şi la băuturile nealcoolice, adică inclusiv la Coca Cola, Pepsi sau Red Bull. Acestea sunt asociate alimentaţiei nesănătoase şi combătute (pe bună dreptate) inclusiv de Daciana Sârbu, soţia premierului Victor Ponta, cel care a luat decizia, ca şef al Executivului de la Bucureşti.

În majoritatea ţărilor europene, alimentele beneficiază de o TVA redusă, în multe cazuri mult mai scăzută decât cea care va intra în vigoare în România de la 1 iunie, aşa cum Cetateanul.net a scris aici. Însă în nicio ţară comunitară băuturile carbogazoase şi energizante nu beneficiază de o taxare mai blândă.

Dintre toate cele 28 de state membre ale Uniunii Europene, doar în Belgia este prevăzută o cotă redusă de TVA la băuturi, de 6%, faţă de nivelul standard de 21%, însă este specificat clar că este vorba numai de apă. În Luxemburg, de o taxare mai redusă (14%, faţă de cota standard de 17%) beneficiază vinul – oricum, o băutură mult mai sănătoasă (şi, evident, mult mai naturală) decât Coca Cola sau Red Bull.

Ponta reduce TVA la băuturile carbogazoase, care provoacă osteoporoză şi cancer

Nu este un secret pentru nimeni că băuturile carbogazoase dulci sunt dăunătoare sănătății. Organismul uman nu poate procesa îndulcitorii artificiali și nu are capacitatea de a elimina decât o mică parte din aceștia, restul chimicalelor fiind depozitat în organism, sub formă de celule adipoase.băuturile carbogazoase

Potrivit cercetătorilor americani, oamenii care beau două doze de suc acidulat în fiecare zi vor îmbătrâni mai repede decât cei care nu sunt prieteni cu băuturile carbogazoase. Mai mult, conținutul ridicat de zahăr din băuturile carbogazoase poate determina corpul să producă mai multă insulină decât ar trebui, crescând astfel riscul apariției diabetului de tip 2.

Femeile care consumă mai mult de trei asemenea băuturi pe săptămână sunt predispuse să dezvolte cancer la sân sau cancer pancreatic, a dezvăluit un studiu realizat în 2006 de Institutul Karolinska din Suedia. În plus, băturile carbogazoase consumate în cantităţi mari afectează oasele, deoarece acestea conțin adesea un nivel ridicat de acid fosforic. Osteoporoza poate fi favorizată de conținutul ridicat de fosfor din băuturile acidulate, care încetinește absorbția calciului în oase.

Consumul regulat de băuturi acidulate conduce la apariția cariilor dentare. De vină este în acest caz tot acidul fosforic, care distruge smalțul cu până la 85%. Nu în ultimul rând, băuturile carbogazoase îşi aduc „contribuţia” la creşterea riscului de ciroză şi pot duce la degradarea treptată a funcției renale, prin apariția pietrelor la rinichi.

Daciana Sârbu este împotriva alimentaţiei nesănătoase

băuturile carbogazoaseSoţia premierului Victor Ponta, eurodeputatul Daciana Sârbu, este extrem de implicată în campania de combatere a alimentaţiei nesănătoase, cu precădere în rândul copiilor.

În Parlamentul European, Daciana Sârbu este vicepreşedinte al Comisiei pentru mediu, sănătate publică și siguranță alimentară. Alături de medicul Anda Avramescu şi de consultantul nutriţionist Cornelia Marin, ea a înfiinţat Asociaţia Şcoala pentru Sănătate. Dincolo de alimentele tip fast food (care şi ele vor beneficia de TVA redusă de la 1 iunie!), Daciana Sârbu a intrat în război şi cu băuturile carbogazoase. Iată ce mesaj postează eurodeputatul pe site-ul asociaţiei menţionate: „Fiindcă nu ne-a învăţat nimeni ce e bine şi ce e rău, astazi generaţii întregi de părinţi nici măcar nu realizează ameninţările din farfuria copilului. La adăpostul acestei confuzii, cresc în tăcere generaţii de copii supraponderali (dacă nu chiar obezi), mai greoi, mai dependenţi de zahăr şi mai desprinşi de gusturile simple din natură. Întrebaţi-vă copilul ce ar prefera, între o sticlă de suc acidulat şi o piersica. Nu-i aşa că opţiunea lui nu este cea care a crescut în copac?”.

Monica Gabor speră să se îmbogățească de pe urma deciziei Guvernului Ponta

Motive de bucurie are însă Monica Gabor, fostă Columbeanu, al cărei iubit produce băutura energizantă Mr Pink.băuturile carbogazoase

Iubitul Monicăi, americanul de origine chineză Poe Qui Ying Wangsuo, a lansat în 2012 băutura energizantă „Mr Pink”, care, susţine el, este fabricată pe bază de gingseng. La lansarea pe piaţă a băuturii, care a avut loc în Beverly Hills, au fost prezenţi, contra cost, evident, pentru un milion de dolari, şi Prince Michael, Blanket şi Paris – cei trei copii ai lui Michael Jackson.

Poe Qui Ying Wangsuo are 34 de ani şi, potrivit consilierilor lui, brandul său are o cifră de afaceri de 30 miliarde de dolari pe an. Iubitul chinez al româncei a investit în băuturile energizante 100 milioane de dolari.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here