VIDEO Noaptea, ca hoții! Guvernul PSD a aprobat ordonanța lăcomiei PSD, care va arunca în aer România

moțiunea simplă împotriva lui Teodorovici Modificările la Ordonanţa 114 trebuie făcute schimbarea metodei de calcul a ROBOR impozitul pe venit proiect de buget pe 2019 demiterea șefului ANAF ordonanţa lăcomiei masuri fiscale

Guvernul a adoptat vineri, după lăsarea întunericului, ordonanţa lăcomiei PSD. Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, şi consilierul premierului Viorica Dăncilă, Darius Vâlcov, fost primar la Slatina, au prezentat principalele prevederi ale actului normativ.

„Astăzi a fost adoptat un act foarte aşteptat de români şi de cei cu capital autohton. Actul normativ conţine un set de măsuri care are scopul de a creşte bunăstarea românilor şi stimularea investiţiilor. Luăm aceste măsuri în urma unei analize riguroase şi comparând situaţia cu alte state din UE şi cu media din UE. O primă măsură este propunerea de a înfiinţa un fond privind dezcoltarea a 31 de staţiuni balneare de interese naţional în care vom prevedea sume de 310 milioane lei. Scopul e de a moderniza tot ce ţine partea de infrastructură. De asemenea dotări cu echipamente moderne şi pregătirea personalului medical. De asemenea un punct este introducerea unul mecanism pentru protejarea populaţie pentru cei care au active, în cazul unui ROBOR mai mare de 2%. Ştiţi cu toţii, şi avem aici documente care arată anumite practici incorecte faţă de populaţie şi de economia reală. Aplicarea sau impozitarea timpilor financiari, în cazul unui ROBOR mai mare de 2%”, a declarat ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici, la finalul şedinţei de vineri a Guvernului în care a a fost adoptată ordonanța lăcomiei.

Cum explică Darius Vâlcov ordonanța lăcomiei

Darius Vâlcov, consilierul premierului Viorica Dăncilă, condamnat în primă instanță la peste opt ani de închisoare cu executare, a vorbit despre o altă serie de prevederi ale OUG fiscală, printre care se numără plafonarea preţului la gaze și o taxă pentru ANCOM de 3%.

„Guvernul a decis plafonarea preţului la gaze pentru consumatorii casnici. Acesta va fi un mix între preţul de 68 de lei, preţul de cost şi preţul de înmagazinare. Guvernul nu va câştiga bani din aceste măsuri. Din contră, bugetul va fi văduvit de 1,52 miliarde de lei. Aceşti bani nu se vor mai încasa. S-a dat posibilitatea ANRE de a găsi o metodologie pentru îngheţarea preţurilor la energie pentru o perioadă de trei ani la consumatorii casnici. În domeniul comunicaţiilor s-a stabilit un nivel minim privind vânnzarea licenţelor 5G”, a spus Vâlcov despre ordonanța lăcomiei.

El a adăugat că s-a hotărât majorarea taxei pe viciu în domeniul jocurilor de noroc, care s-a majorat cu un procent de 2% pe cifra de afaceri. Referitor la Pilonul II de pensii, contrar unor opini,i nu s-a redus contribuţia, a spus fostul primar din Slatina. Ea a rămas la 3,75%. Contribuţia medie pe lună pe fiecare persoană a fost de 153 de lei pe 2017 şi 159 de lei pe 2018. Comisionul de adminsitrare de 2,5% a fost redus de la 2,51% fondul privat 0,5 şi casa naţională de sănătate tot 0,5%.

Pentru fondurile care au randament mai mic decât inflaţia ele vor putea percepe un fond de 0,02% şi tot aşa de 0,07% dacă randamentul va fi mai mare de 4 procente decât rata inflaţiei”, a afirmat Darius Vâlcov, în conferinţa de presă susţinută la finalul şedinţei de vineri a Executivului. În care s-a adoptat ordonanța lăcomiei.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here