Oprescu se pregătește de marele cutremur. În loc să consolideze blocurile, cumpără lanterne

Tot mai mulți directori a lui Oprescu sunt vizați de anchete
cutremur
Un seism puternic ar putea pune la pământ zeci de imobile din Capitală din cauză că nu au fost consolidate.

După paturi, truse medicale și paturi, edilul-șef al Capitalei, Sorin Oprescu, cumpără lanterne pentru a le putea distribui în caz de cutremur. Pe de altă parte, sute de blocuri riscă să pice în cazul unui seism cu o intensitate mai mare de 5 grade pe scara Richter.

Municipalitatea a semnat un contract cu Lidle Com SRL, firmă cu 13 angajați și care se ocupă cu comerțul cu ridicata, un contract privind livrarea de lanterne în valoare de aproximativ 81.000 de euro. Alte sute de mii de euro a alocat Oprescu pentru cumpărarea de paturi, termosuri sau vase.

Potrivit unui anunț de participare, postat pe pagina publică de licitații, Primăria Capitalei vrea să cumpere  3.000 de marmite tip termos pentru transportul hranei solide și lichide. Marmitele trebuie să aibă un volum net de 24 litri fiecare şi vor fi folosite pentru protecţie civilă.

Sinistrații, cazați pe Național Arena

Cele 3.000 de marmite vor fi folosite pentru asigurarea hranei bucureştenilor care vor fi adăpostiţi pe Arena Naţională, în cazul unor dezastre naturale. Stadionul a fost ales pentru adăpostirea sinistraţiilor pentru că poate găzdui un număr mare de persoane sinistrate, sunt toalete, spații de depozitare și se poate încălzii spațiul.cutremur

În timp ce doar cinci la sută din blocurile cu risc seismic din Bucureşti au fost reabilitate, în 2013 Municipalitatea a cumpărat 4.000 de truse de prim ajutor în caz de cutremur, cu fluier, batoane alimentare şi şerveţele pentru igienă, iar în 2012 Primăria a cheltuit 100.000 de euro pe truse.

În prezent, în Capitală, 374 de clădiri sunt incluse în clasa I de risc seismic, 190 dintre ele fiind considerate pericol public. Acestora li se adaugă 301 construcţii încadrate în clasa II de risc seismic. Până în aprilie 2013 au fost reabilitate doar 30 de asemenea clădiri. În cazul unui cutremur de peste 7 grade pe scara Richter, similar celui din 4 martie 1977, 6.500 de bucureşteni şi-ar putea pierde viaţa, 16.000 ar fi răniţi grav, 10.500 – spitalizaţi, 13.000 – răniţi uşor, iar 95.000 ar rămâne captivi în clădiri sau sub dărâmături. Cifrele se regăsesc într-un proiect de hotărâre al Consiliului General al Capitalei.

 

 

 

Cetățeanul TV

2 COMENTARII

  1. Dumnezeu ne-a ferit pana acum,datorita in primului rand rugaciunilor celor curati cu inima,de un mare cutremur.Ce facem insa noi,cum ne pregatim ,cred ca nu mau trebuie comentat..

    • Ta-ta-ta-ta-ta:Intra in scena un functionar puilbc cu o vechime deloc de invidiat, pe altarul administratiei puilbce locale.Primarul Oprescu nu prea are ce sa faca. Asa cum Boc cel mic da 5 ordonante, care daca erau legi, erau neconstitutionale, Consiliul General a adoptat o hotarare prin care firmele de salubrizare incheie contract direct cu primariile de sector, la nivelul Primariei Capitalei fiind doar un amarat comandament de deszapezire care monitorizeaza centimetrii de zapada. Nu prea are ce sa faca. Nu zic, ca daca ar fi avut aceasta competenta, am fi circulat noi mai bine, dar pana una alta cam asta e realitatea. Hai sa-ti mai spun o veste buna: Sectorul 5 este singurul sector care nu are incheiat niciun contract cu vreo firma de salubritate. Cred ca ti-ai varsat naduful in calitate de sofer. Dar albul asta imens si frumos si sficuiala fulgilor peste obraz m-au determinat sa merg numai pe jos, ceea ce m-a facut sa-mi amintesc de copilarie.Frumoasa iarna !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.