Numerologul Anatol Basarab, prima reacție în scandalul cursurilor de numerologie pentru profesori

Anatol Basarab
Anatol Basarab

Psihologul și numerologul Anatol Basarab spune că a oferit gratuit cursul, prin Asociația Numerologilor, și că acesta reprezintă un instrument de lucru extrem de util în muncă dascălilor.

Numerologul se declară uimit de faptul că acest demers a stârnit un val de reacții negative și că Ministerul Educației va trimite Corpul de Control să verifice modul în care cursul a fost aprobat de Inapectoratul Școlar Galați.

„Noi am oferit instrumentele de lucru, felul în care dascălii să își înțeleagă mai bine elevii ținând cont de dta nașterii sau numărul de elevi dintr-o clasa. Numerologia este o știință exactă, nu e vrăjitorie. Iar ministerul ar trebui să fie preocupat de problemele pe care le ridică școală on line! Da, e adevărat, am spus că școală creează ciumpalaci, dar este o afirmație preluată de la Traian Băsescu. Pe Băsescu de ce nu l-au acuzat de nimic la vremea respectivă? Elevut trece prin scola că gașcă prin apă, fără să acumuleze materia stufoasă, asta este problema!”, a declarat Anatol Basarab la „Interviurile Cetateanul.net”.

Numerologul recunoaște că uneori folosește un limbaj mai colorat pentru a destinde atmosfera la cursurile sale, însă susține și că alți politicieni au criticat sistemul de invățământ românesc ca fiind „un lucru dracovesc”. „E interpretabil, probabil ar fi trebuit să pun în ghilimele toate aceste expresii, dar este purul adevăr! Arătați-mi cui îi place astăzi ce se întamplă în învățământ! Iar dascălii, că ai elevii, ar trebui să participe la cât mai multe cursuri, asta le-ar deschide și alte perspective!”, a mai spus Anatol Basarab.

Întreagul interviu îl puteți vedea mai jos:

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here