Răzvan Sava acuză: „Problema nulității PUG București trebuia rezolvată de predecesorii mei”! Oprescu a știut

Administrația Cimitirelor
Sava: „Oprescu trebuie să plătească!”
PUG
Răzvan Sava, primarul general interimar

Răzvan Sava, primarul general interimar al Bucureștiului, a declarat, în exclusivitate pentru Cetățeanul.net, că va dispune să se analizeze situația generată de plângerea administrativă depusă de asociația Lexcivica, prin care se cere anularea Planului de Urbanism General al Capitalei (PUG). El spune însă că problema trebuia soluționată de cei care au ocupat înaintea lui, din 2000 încoace, fotoliul de primar general.

Pe 16 februarie 2016, asociația Lexcivica a depus plângere prealabilă pentru constatarea nulității absolute a PUG București (planul de urbanism general). Aceasta a arătat că PUG, legea de urbanism pe baza căreia au fost ridicate toate construcțiile din București, a fost aprobate prin fals și uz de fals. Două dintre avizele conforme (obligatorii), fără de care PUG nu putea fi aprobat legal și nici nu putea intra în vigoare, au fost menționate în fals, ca fiind favorabile.

Cele două avize trebuia date, înainte de aprobare, de către OCAOTA (Oficiul de Cadastru Agricol și Organizarea Teritoriului Agricol) și de către OCGC (Oficiul de Cadastru, Geodezie și Cartografie). Cele două instituții au refuzat să dea avizul pentru PUG, dar adresele prin care acestea au comunicat refuzul de a aviza PUG au fost înscrise, într-o manieră penală, ca fiind aprobări ale PUG! În această situație, Planul de urbanism general este nul de drept, susține Lexcivica!

Sorin Oprescu a știut de falsuri

Contactat de Cetățeanul.net, Răzvan Sava, primarul general al Capitalei, le-a aruncat mănușa foștilor edili! „Vom analiza problemele ridicate în plângerea prealabilă la care faceți referire și vom vedea ce este de făcut. Ar fi trebuit însă ca această problemă să fi fost rezolvată, legal, de mult timp, de predecesorii mei”, ne-a spus Răzvan Sava.

PUG
Pe Sorin Oprescu nu l-a interesat că a propus o sumedenie de hotărâri de consiliu general bazate pe un PUG aprobat ilegal

Declarația lui Sava este perfect justificată, dat fiind faptul că, timp de 16 ani, niciunul dintre edilii Capitalei nu a știut, sau nu a vrut să știe de falsurile pe baza căruia a fost adoptat, ilegal, Planul de Urbanism General al Bucureștiului. Cel puțin în cazul lui Sorin Oprescu, Răzvan Sava are perfectă dreptate! Sorin Oprescu a știut de falsurile care au stat la baza aprobării PUG, încă din 2008, când ilegalitățile i-au fost aduse la cunoștință, personal, chiar de către autorul acestui articol! Se știe însă, acum, câți bani găuriți a dat Sorin Oprescu pe interesele locuitorilor Capitalei!

Dacă vi se pare că ilegalitatea PUG București este, la o primă vedere, doar o problemă ce ține mai mult de lege și de autorități, vă reamintim că acest Plan de Urbanism General a provocat și a permis o grămadă de abuzuri ale administrației locale chiar împotriva locuitorilor Capitalei, a cetățenilor care i-au votat să le reprezinte interesele!

Bucureșteni păgubiți din cauza aberațiilor din PUG

De pildă, s-a ajuns chiar la situația în care terenuri aflate, de zeci de ani, în proprietatea privată a bucureștenilor au fost încadrate, ilegal, prin PUG București, în categoria „parcuri-spații verzi”, deși terenurile nu erau constituiau proprietatea Municipiului București! Când au constatat că au terenurile, chiar casele și curțile trecute în spațiu verde și nu mai au niciun drept de construire, proprietarii bucureșteni nu au găsit pe nimeni la Primăria Capitalei care să îndrepte aberațiile și au fost nevoiți să se adreseze judecătorilor! Nici la Tribunalul însă, juriștii primăriei, plătiți din bani publici, nu au vrut să îndrepte aberațiile și s-au „bătut” cu proprietarii nedreptățiți până în ultima clipă! În unele dintre aceste cazuri, prezentate în plângerea Lexcivica, judecătorii au aprobat anularea PUG şi a obligat autorităţile să le schimbe încadrarea terenurilor. Citeşte PUG București, anulat de judecători în mai multe dosare! Derută la Primăria Capitalei.

Cu toate acestea, sunt multe alte cazuri în care oamenii de rând au rămas de batjocura juriștilor Capitalei, cu terenurile, casele sau chiar străzile trecute ca spații verzi. Mai grav, unii dintre ei, au pierdut chiar procesele în fața „călăilor-juriști” ai Capitalei, deși terenurile lor sunt, practic, vecine cu ale celor care și-au găsit dreptatea în instanță! Vom reveni

Citește și Cutremur la Primăria Capitalei – plângere pentru anularea Planului de Urbanism General! Nulitatea PUG, constatată de judecători

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here