Nicușor Dan distruge proiectul Justiției. Deranj cu Banca Mondială pentru o finanțare de 250 milioane de dolari!

Nicusor Dan

Un dezastru pentru Capitală. Primarul general Nicușor Dan cere Consiliului General să ia decizii cu efecte catastrofale pentru dezvoltarea Capitalei. El a inițiat 5 proiecte ilegale de suspendare a Planurilor Urbanistice Zonale de la Sectoarele 2, 3, 4 5 și 6 ale Capitalei.

O grămadă de proiecte importante de infrastructură, unele finanțate cu fonduri europene sau de la Banca Mondială vor fi stopate, ne-au mărturisit surse apropiate chiar primarului general.

CITEȘTE ȘI Posturi pregătite pentru PNL. Nicuşor Dan dă AFARĂ oamenii instalaţi de Firea: Directorul de la Filantropia, pus să-şi facă bagajele!

Cartierul Justiției, pus la pământ! Ce spune ministrul Stelian Ion?

Una dintre consecințele grave ale acțiunilor lui Nicușor Dan este „anihilarea” proiectului de construire a Cartierului Justiției. Ministerul Justiţiei negociază împreună cu Ministerul Finanţelor Publice, împrumuturi de la Banca Mondială pentru construcția estimată la 250 milioane de dolari (circa 220 milioane de euro).

Nicușor Dan
Cartierul Justiției va costa 250 milioane de euro. Pe primarul activist nu-l interează această investiție

Banca Mondială a anunțat de mai mulți ani că intenţionează să finanţeze proiectul – cu instituţii de justiţie şi culturale – pe terenul Esplanada, însă în acest scop primăria trebuia să obţină un plan de urbanism zonal (PUZ). Acum, există PUZ-ul Sectorului 3, finanțarea este practic sigură, dar primarul Nicușor Dan sabotează practic proiectul, prin suspendarea PUZ-ului. Este adevărat, se poate face un alt  plan de urbanism, dar realizarea și aprobarea acestuia ar mai putea dura doi-trei ani.

Astfel, este foarte posibil ca această finanțare să cadă, inclusiv din cauza atitudinii primarului general. „Șefa de proiect a Băncii Mondiale s-a plâns deja că nu reușește să ia legătura cu primarul Nicușor Dan de trei luni și jumătate”, ne-au declarat surse din cadrul Ministerului Justiției.

CITEȘTE ȘI Adevăruri scandaloase – Conflictele de interese ale primarului Nicușor Dan

Nicușor Dan
Proiectul finanțat de Banca Mondială este în linie dreaptă

Pe site-ul Băncii Mondiale, proiectul „Cartierul Justiţiei şi Esplanada“ apare cu statusul „pipeline“, adică „în planificare“, cu costuri totale de 250 de milioane de dolari (circa 220 mil. euro).

CITEȘTE ȘI Adevăruri scandaloase – Nicușor Dan, și primar și judecător!

Din biroul lui Nicușor Dan, ambrozia din Sectorul 5 se vede ca „pădure de agrement”

La fel ca în cazul cartierului Justiției, multe alte proiecte, inclusiv cu finanțare europeană vor fi sistate, cazuri pe care le vom relata, pe larg, în zilele ce urmează. Până atunci, să evidențiem proasta documentare a primarului Nicușor Dan în proiectele de hotărâre de suspendare a PUZ-urilor.

Nicușor Dan nu vede copacii din cauza pădurii

De pildă, în referatul de aprobare a hotărârii de suspendare a PUZ Sector 5, Nicușor Dan scrie despre o așa-zisă „masacrare” a fondului forestier – o pădure-fantomă de agrement din Sectorul 5, pe o suprafață de 103 hectare. Dacă s-ar fi deplasat personal la teren (ajungea în cel mult 20 de minute) sau măcar ar fi trimis pe cineva, ar fi văzut că terenul este ocupat de suprafețe uriașe de ambrozie, principala sursă de alergii și de astm bronșic a bucureștenilor. Și niciun copac! Nu puteți trata Capitala doar de pe calculator, domnule primar Nicușor Dan!

Situația este lămurită, de altfel, într-un comunicat al Primăriei sectorului 5, din care cităm: Așa-zisul “fond forestier” invocat, este un teren al MApN, înscris în cartea funciară cu mențiunea “curți-construcții”, fiind în realitate cea mai mare sursă de poluare cu ambrozie de la nivelul Bucureștiului (cele 103 de hectare, plus altele aproximativ 100 hectare adiacente). Aceasta uriașă sursă de alergie la nivelul populației Capitalei este considerată “fond forestier”, deși nu se găsește nici măcar un copac în toată această zonă”.

În concluzie, orice s-ar face pe acest teren (iar PUZ-ul Sectorului 5 propune transformarea din 103 hectare de curți-construcții în 50 de hectare de spațiu verde, păstrând doar jumătate pentru curți-construcții) ar însemna fix a avea grijă de sănătatea bucureștenilor, fiind astfel de interes public major”.

CITEȘTE ȘI Adevăruri scandaloase – Primarul Nicușor Dan, falsuri în instanțele judecătorești

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here