Exclusiv! Berkovits, consilierul lui Netanyahu: „Vizita premierului din Israel, cel mai târziu la începutul lui 2019”

mutarea ambasadei la Ierusalim

Herman Tvica Berkovits, consilierul, prietenul și medicul personal al premierului israelian Benjamin Netanyahu a aranjat personal convorbirea telefonică de sâmbătă seara dintre Viorica Dăncilă și prim-ministrul israelian.

Netanyahu a sunat-o pe Dăncilă sâmbătă seara, după Șabat (ziua odihnei săptămânale instituită de religia iudaică, care cade în a șaptea zi a săptămânii, sâmbăta). Bercovits ne-a declarat că vizita oficială a lui Netanyahu va avea loc cu siguranță, cel mai târziu în prima parte a anului 2019 și că premierul Netanyahu i-a explicat telefonic, Vioricăi Dăncilă, motivele de politică internă care l-au obligat să amâne vizita oficială programată inițial pentru noiembrie 2018.

Berkovits: „Eu am făcut legătura între cei doi premieri”

Vizita a fost amânată din cauza unor probleme interne, ne-a spus Berkovits. „Am vorbit cu el vineri și am stabilit ca primul ministru al Israel să o sune pe doamna Dăncilă și am așteptat să treacă sâmbăta, că la noi sâmbăta e religioasă (Șabat-ul vezi explicația mai sus – n.n.) cum s-a terminat sâmbăta, eu am făcut legătura între cei doi premieri și știu că a fost o convorbire de peste 15 minute. Domnul Netanyahu mi-a spus că a avut o convorbire foarte bună, foarte caldă, legată de chestiuni comune care privesc România, doamna premier a fost foarte pozitivă și s-a vorbit despre întărirea relațiilor dintre România și Israel. Întâlnirea va avea loc cel mai probabil în 2019. Va fi foarte greu anul acesta deja. În decembrie România intră deja în Sărbătorile de iarnă, din 20 decembrie, tot în decembrie este sărbătoarea noastră de Hanuka înntre 2 și 10 decembrie, deci ar trebui găsită, în acest an, o dată între 10 și 20 decembrie. În 2019 sunt oposibilități mai mari de a se stabili această întâlnire, astfel că după părerea mea, aceasta va avea loc la începutul anului viitor, în 2019”, ne-a spus Berkovits.

Berkovits
Între familiile Berkovits și Netanyahu este o strânsă legătură de prietenie

Berkovits a mai declarat, în exclusivitate pentru Cetățeanul.net că a fost important pentru el, ca prieten al României și al premierului Israel-ului ca această discuție să aibă loc și că nu are „nici cea mai mică o îndoială că întâlnirea va avea loc”.

Consilier și medic al lui Netanyahu, dar și consul onorific al României

Duminică în presa apropiată „puciștilor din PSD” s-a speculat că premierul israelian ar fi făcut referire și la scandalul intern din România cu privire la posibila mutare a Ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim. Berkovits ne-a spus că nu Netanyahu nu i-a spus că s-ar fi discutat asrtfel de subiecte.

După aproape 25 de ani de când are grijă de sănătatea lui Benjamin Neanyahu, Herman Berkovits nu este doar medicul unuia dintre cei mai influenţi oameni ai Planetei și consilier al acestuia, ci şi un foarte bun prieten de familie. Numit consul onorific al României la Ierusalim, Berkovits s-a implicat direct în organizarea întâlnirilor bilaterale româno-israeliene și a avut grijă ca acestea să fie fără cusur, indiferent de cine a fost reprezentantul părții române – Viorica Dăncilă, Klaus Iohannis sau Liviu Dragnea.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here