Neștiință sau circ mediatic? Dacă Dăncilă îl demite pe șeful CNAS, acesta se întoarce ca vicepreședinte al Casei

Dacă Dăncilă îl demite pe șeful CNAS, acesta se întoarce ca vicepreședinte al Casei

Declarațiile recente ale premierului Viorica Dăncilă potrivit cărora îl va demite pe președintele Casei Naționale a Asigurărilor de Sănătate (CNAS) dacă acesta nu pleacă din funcție sunt apă de ploaie, Răzvan Teohari Vulcănescu fiind numit președinte interimar al CNAS, el având funcția de vicepreședinte al Casei, funcție ocupată prin concurs.

Alfel spus, dacă îl demite Dăncilă sau își dă demisia, Vulcănescu revine pe postul de vicepreședinte al CNAS. ”Nu are din ce funcție să-și dea demisia, el a fost numit interimar ca șef, numit prin delegație. Numirea șefului Casei este atributul premierului, cu avizul ministrului Sănătății. În orice variantă, Vulcănescu se întoarce ca vicepreședinte al CNAS, funcție ocupată prin concurs”, au explicat pentru cetateanul.net surse din sistemul medical.

Revolta lui Dăncilă

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat că îl va demite marţi pe preşedintele Casei Naţionale a Asigurărilor de Sănătate (CNAS), Răzvan Vulcănescu, dacă acesta nu-şi va de demisia, scrie Agerpres. Dăncilă a precizat că a trimis Corpul de control la CNAS.

„Azi am trimis Corpul de control al primului-ministru la CNAS. După cum ştiţi, am cerut demisia domnului Vulcănescu. Mâine, dacă dânsul nu-şi va prezenta demisia, îl demit şi am cerut o propunere ministrului Sănătăţii, pentru că am văzut că în spaţiul public a apărut ideea că nu ştiu cine face propunerea. Nominalizarea pentru preşedintele CNAS o face ministrul Sănătăţii. Casa Asigurărilor de Sănătate se află în subordinea primului-ministru. Deci mâine voi cere o nouă nominalizare şi dacă preşedintele Casei Asigurărilor de Sănătate nu-şi dă demisia, mâine îl voi demite”, a afirmat Viorica Dăncilă, luni seară, la Antena 3.

Potrivit site-ului CNAS, în acest moment, Răzvan Vulcănescu doar exercită atribuțiile președintelui Casei Naționale, el fiind delegat ca șef după înlocuirea Adrianei Cotel, o apropiată a lui Darius Vâlcov. Astfel, Răzvan Vulcănescu a revenit în iunie 2019 pentru a treia oară în funcția de președinte interimar al Casei de Asigurări, pe care a mai ocupat-o în perioadele septembrie 2017 – noiembrie 2017 (numit de Mihai Tudose) și ianuarie 2018 – ianuarie 2019 (numit tot de Tudose, pe atunci premier).

Premierul Viorica Dăncilă a declarat joi la Drobeta-Turnu Severin că i-a cerut ministrului Sănătăţii să-i demită pe directorul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, pentru defecţiunea din sistemul informatic al Casei şi pe purtătorul de cuvânt al instituţiei, pentru declaraţiile făcute.

Nu-și asumă nimic

Preşedintele CNAS, Răzvan Vulcănescu, a declarat în aceeaşi zi, pentru Agerpres, că nu a luat în calcul demisia la acest moment. „Nu am luat în calcul o demisie la acest moment. Nu consider că mă fac vinovat de nefuncţionalitatea platformei informatice şi sunt anumite lucruri care trebuie privite în ansamblu, de-a lungul timpului, de ce s-a ajuns la o astfel de situaţie”, a spus Vulcănescu.

Purtătorul de cuvânt la CNAS, Daniel Osmanovici, declarase miercuri, într-un interviu la un post de radio pe tema defecţiunii sistemului informatic de la CNAS, că „oamenii mor oricum, şi cu, şi fără sistem”.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here