„Nepotul” lui Ciolacu, Rareș Hopincă, implicat în scandalul Economat. Semnături suspecte pe actele de angajare

Ciolacu

Consilierul general Rareș Hopincă, „nepotul lui Ciolacu” și fost city manager al Sectorului 5, este în atenția procurorilor care anchetează frauda masivă de la Economatul lui Vanghelie.

Articol realizat de Cătălin Antohe și Sorin Ghica

Rareș Hopincă e pe cai mari și ar putea să îl înlocuiască pe fostul primar Daniel Florea de la conducerea PSD Sector 5. Înlocuirea lui Florea este dată ca sigură în martie, potrivit mai multor surse din PSD.

Apropiații lui Hopincă spun că acesta se vede nu numai șef al organizației PSD, dar chiar și viitor primar al sectorului 5.

CITEȘTE ȘI Patinoarul primarului Florea de la Economat, 30 de milioane euro îngropate într-un depozit. Ce spune Curtea de Conturi

Cine a semnat în locul „nepotului” Hopincă?

Cartea sa de vizită este rudenia cu șeful PSD Marcel Ciolacu, prezentându-se peste tot drept „nepotul lui Ciolacu”. Relația l-a adus în pragul numirii de șef al Administrației Fondului de Mediu, unde, din câte se aude, nu a trecut toate „verificările”.

Cei drept, Hopincă e rudă cu Ciolacu, dar mai îndepărtată și prin alianță, prin rubedeniile soției.

Cu așa „pedigree”, Rareș Hopincă pare să aibă calea netezită. Cu toate acestea, pe „nepot” ar putea să-l tragă în jos scheletul proaspăt care i-a ocupat dulapul.

Vorbim despre scheletul de la Economat, unde Rareș Hopincă apare pe ștatele companiei din Sectorul 5.

Hopincă figurează pe postul de „Asistent director / responsabil de funcțiune”, cu „studii superioară”, sinecură de pe urma căreia a încasat un salariu lunar brut de 20.721 lei.

Angații Economat cu care au discutat reporterii Cetățeanul spun că nu prea l-au văzut la față de consilierul general PSD. Că o mai fi trecut din când în când, nu putem ști, dar semnătura de pe documentele postului lui Hopincă, atribuite acestuia, apare de mai multe ori diferită diferită. Ceea ce creează suspiciuni serioase că, de fapt, un alt salariat Economat le-a semnat în locul său. Prezentăm mai jos diferitele „semnături” ale consilierului general PSD, pe care le puteți compara lesne cu semnătura oficială a lui Hopincă.

Patru documente, patru semnături diferite atribuite lui Rareș Hopincă
Semnătura lui Rareș Hopincă, din perioacda în care a fost city manager al Sectorului 5, diferă față de semnăturile de pe documentele Economat, atribuite aceluiași Hopincă

În CV-ul de pe blogul său, Rareș Hopincă nu pomenește nimic despre postul bine plătit de la Economat. Oare de ce ascunde?

CITEȘTE ȘI Facturi pentru mărfuri fictive de un milion de lei, emise de Economat Sector 5

Aroganța lui Hopincă: „E utopică discuția”

L-am întrebat pe Rareș Hopincă dacă semnăturile de pe documentele Economat sunt într-adevăr ale sale și cum explică diferența dintre ele.
Consilierul general ne-a replicat scurt că toate semnăturile sunt ale sale, fără să spune de ce sunt diferite. Când am insistat, Hopincă ne-a închis gura cu o aroganță: „E utopică discuția”.

„Nu am ce să comentez, sunt niște minciuni. Semnăturile? Sigur că sunt ale mele. E utopică discuția! E semnătura mea”, este punctul de vedere extrem de succint al sinecuristului de la PSD.

Rămâne ca procurorii care au intrat pe fir să lămurească inclusiv această „problemă”, printr-o expertiză grafologică.

Jaful de la Economat

Ziarul Cetățeanul a dezvăluit detalii exclusive despre jaful de le Economat Sector 5, anchetat acum de procurori. Lucrările pentru renovarea Pieței Rahova au fost plătite de două ori, prin două contracte cu același obiect. Lucrările au fost atribuite fără licitație unei firme de casă, prin celebra companie a primăriei, Economat, prin care s-au sifonat zeci de milioane de euro.

Într-adevăr, lucrările au fost plătite de două ori, au confirmat auditorii Curții de Conturi, care au verificat activitatea firmei Economat.

Curtea de Conturi a mai stabilit că responsabil pentru aceste golănii este directorul general al Economat, Marian-Leonard Petre.

Același director este cercetat în prezent de DNA, alături de fostul primar Marian Vanghelie, în legătură cu achiziţii supraevaluate ale Economat.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here