joi, noiembrie 21, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăArticol principalGALERIE FOTO Soluția era la îndemână. Ce nu a făcut Negoiță pentru...

GALERIE FOTO Soluția era la îndemână. Ce nu a făcut Negoiță pentru Parcul Brâncuși a făcut Băluță pentru Aleea Terasei

-

Cetateanul.net vă prezintă ce ar fi putut face primarul Robert Negoiță pentru Parcul Brâncuși dacă i-ar fi păsat de locuitorii Sectorului 3 al Capitalei, pe care îl conduce de șapte ani de zile. Lecția vine de la un alt primar PSD, Daniel Băluță, de la Sectorul 4.

Parcul Brâncuși din Sectorul 3 este retrocedat de ani buni, însă aici locuitorii din zonă aveau o oază de verdeață, unde își scoteau copiii, la locul de joacă, sau câinii, la țarcul amenajat special în acest sens. Nu de Robert Negoiță, ci de predecesorul său, Liviu Negoiță.

Săptămâna trecută însă, primarul Robert Negoiță a capitulat și a cedat Parcul Brâncuși noilor proprietari. A scos gardul de la țarcul pentru câini și s-a apucat (nu el, evident, ci angajații Primăriei) să demonteze locul de joacă pentru copii și terenul de sport.

Acum, zona a devenit un spațiu dezolant, mai ales după ce au fost scoase și coșurile de gunoi. Spațiul verde a fost invadat de gunoaie, iar pe alei mai pot fi zăriți câțiva ”nostalgici” care se încăpățânează să-și plimbe aici câinii. De bănci nici pomeneală – și ele au fost ridicate de angajații Primăriei Sectorului 3.

În zadar a încercat primarul Robert Negoiță să-și justifice (in)acțiunea, printr-o postare video pe Facebook. Nimeni nu l-a crezut, iar comentariile au fost în majoritatea lor negative. Dar răul a fost făcut.

Ce putea face Negoiță pentru Parcul Brâncuși

Dar ce putea face Negoiță pentru Parcul Brâncuși? Ei bine, o soluție la îndemână, care i-a și fost sugerată la dezbaterile pe această temă din toamna anului trecut, ar fi fost ca primăria Capitalei să exproprieze suprafața respectivă, pentru cauză de utilitate publică.

Sectorul 3 nu o poate face, pentru că nu este UAT (Unitate Administrativ Teritorială), dar Consiliul General al Municipiului București da. Și cum primar general este Gabriela Firea, cu care Robert Negoiță este prieten la cataramă, nu ar fi fosr probleme.

Dar și primarul Robert Negoiță ar fi putut acționa, fără Gabriela Firea. Lecția vine din Sectorul 4, unde primar este tot un membru al PSD, Daniel Băluță. Este vorba de Aleea Terasei din Sectorul 4, unde ar fi urmat să se contruiasca două blocuri de câte 14 etaje.

Ei bine, Primăria Sectorului 4 a negociat cu proprietarii terenurilor și în august anul trecuta anunțat că le-a cumpărat. Proiectul inițial a fost modificat, astfel că, în loc de construirea celor doi mamuți din beton, Primăria a reușit să amenajeze în zonă un mini-complex de relaxare și sport pentru locuitorii din zonă.

Lucrările s-au finalizat săptămâna trecută, după cum a anunțat primarul Daniel Baluță, invitat la mai multe posturi de televiziune. Potrivit edilului, Primăria a finalizat lucrările proiectului de regenerare urbană, așa că acum locuitorii de pe Aleea Terasei se pot bucura de un spațiu modern de joacă pentru copii, o zonă de relaxare pentru adulți (ce include un foișor, bănci și meșe de șah), un teren de sport cu gazon sintetic și o  parcare.

“Terenul este înconjurat de blocuri cu patru și cu 10 etaje, iar oamenii se gândeau îngroziți la turnurile de 14 etaje care urmau să se construiască. Fiind vorba de un teren privat, de care nu se ocupă nimeni, acolo erau mormane de gunoi, tot felul de magazii insalubre, buruieni și mizerie, așa că a fost mult de muncă pentru curățarea perimetrului. Acum însă, este total diferit”, a declarat Daniel Băluță.

Exact asta trebuia să facă Negoiță pentru Parcul Brâncuși. Dar nu a vrut.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

AEP şi-a cumpărat masă cu 32.000 de euro şi scaune cu câte 500 de euro unu

0
Biroul Electoral Central și Autoritatea Electorală Permanentă au cumpărat la finalul lunii trecute, în toiul pregătirilor pentru alegerile prezidențiale și parlamentare, o masă în valoare de peste 32.000 de euro și 32 de scaune cu 500 de euro bucata...