Robert Negoiță recunoaște, indirect, că și-a plagiat teza de doctorat

Robert Negoiță, Negoiță scapă de lista rușinii blocuri în Parcul IOR

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, nu contestă verdictul de plagiat dat de Comisia de etică a Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”. El spune că este un „episod pe care și-l asumă” și că singurul său regret este acela de a se fi „lăsat tentat de moda titlurilor academice”.

Comisia de etică a Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” a cerut Consiliului Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU) să îi retragă lui Robert Negoiță titlul de doctor după ce a decis că acesta și-a plagiat teza de doctorat.

S-a împăunat cu titluri academice

Robert Negoiță a scris pe pagina sa de socializare că nu se va opune deciziei CNATDCU, dacă acesta conchide că trebuie să-i fie retras titlul de doctor. „Nu am niciun regret că acest lucru se va întâmpla, cu atât mai mult cu cât îmi dau seama că, în parcursul meu din administraţia publică, cele mai importante au fost cunoştinţele dobândite practic. Singurul lucru pe care îl regret este acela de a mă fi lăsat tentat, în trecut, de această «modă» a titlurilor academice”, a scris Negoiță. El a confimat practic, prin postarea sa, derizoriul în care a ajuns să fie aruncată în România calitatea de „doctor în științe”, după ce tot felul de indivizi, mai ales „vârfuri” din politică au decis să se împăuneze și cu titluri academice.

Este un episod pe care mi-l asum şi din care am învăţat o lecţie importantă: singurele realizări notabile sunt cele construite pe o bază sănătoasă! Mi-am asumat acest principiu în calitate de primar dar, din păcate, nu l-am avut în vedere din perspectiva academică”, a adăugat el.

Negoiță a copiat inclusiv după referate școlare

Robert Negoiță, primarul sectorului 3, a devenit doctor în Ştiinţe Juridice în 2012, la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”, iar teza să a fost coordonată de prof. univ. dr. Ioan Dascălu, care este conducător de doctorat asociat la Academia de Poliţie şi fost decan al Facultăţii de Drept de la Universitatea Bioterra.

Teza de doctorat a lui Negoiță este plagiată de la prima până la ultima frază, fiind copiată integral din surse care sunt disponibile, majoritatea, pe internet. Jurnalista Emilia Șercan a prezentat, în facsimil, lucrarea lui Negoiţă şi textele din care acesta a copiat – articole de presă apărute pe diverse site-uri, analize economice semnate, printre alţii, de economistul american Nouriel Roubini şi de guvernatorul BNR, Mugur Isărescu sau chiar referate şcolare.

Robert-Sorin Negoiţă este primar al Sectorului 3 din 2012 și cel mai mare dator la ANAF din România! Potrivit listei publicate de instituție, Robert Negoiţă figura, în luna mai, în fruntea listei de datornici publicată de ANAF, cu suma de 232 milioane de lei.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here