Muncitorii se mişcă “cu talent” pe Liviu Rebreanu, dar lucrările vor fi gata abia în 2017. VEZI cum arată acum şantierul. GALERIE FOTO

Liviu RebreanuDupă ce, pentru nici doi kilometri, Euroconstruct a finalizat în trei ani lucrările de modernizare a Bulevardului Liviu Rebreanu, pe următorul tronson muncitorii aceleiaşi firme se mişcă „cu talent”. Cetăţeanul vă prezintă o radiografie a lucrărilor, realizată la faţa locului.

În intersecţia de la magazinul Titan (cu Bulevardul NicolaeLiviu Rebreanu Grigorescu) lucrările sunt în toi. După cum arată lucrurile la faţa locului, în curând linia de tramvai va traversa intersecţia. Deja, lateralele au fost rezolvate, iar acum şinele se montează pe centru.

Tronsonul cel mai mare, de 1,7 km, a fost deja reabilitat, între Bulevardul Nicolae Grigorescu şi Bulevardul Camil Ressu. Lucrările au durat din 2011 şi până în primăvara acestui an. Acum, de câteva luni, s-a început lucrarea de modernizare la cel de-al doilea tronson, de un kilometru, între Bulevardul Nicolae Grigorescu şi Bulevradul 1 Decembrie 1918.

Liniile de tramvai au fost montate. Se pun dale pe trotuar

Liviu RebreanuAici, puţin mai la est, se lucrează de mama focului. Şinele de tramvai au fost deja montate pe mijloc, pe margini se lucrează la parcările în alveole, la pista de biciclete (care este aproape gata, cu excepţia câtorva porţiuni) şi la trotuare. Şi acestea sunt aproape finalizate, iar muncitorii montează acum dalele.

Şi în dreptul supermarketului Lidl din zona intersecţieiLiviu Rebreanu Bulevardului Liviu Rebreanu cu Aleea Barajul Sadului se lucrează de mama focului. Spre disperarea şoferilor care sunt nevoiţi să tranziteze zona şi care trebuie să aştepte minute în şir ca utilajele să elibereze partea carosabilă.

Şoseaua a fost asfaltată în mare parte, iar pe mijloc au fost instalate liniile de tramvai. De asemenea, au început lurările la refugiile de tramvai de la viitoarea (fosta) staţie „Barajul Sadului”.

Filmul se rupe la Barajul Dunării. De aici încep exproprierile

Liviu RebreanuFilmul se rupe însă în dreptul intersecţiei cu Aleea Barajul Dunării, la capătul de linie al autobuzului 335. De aici încolo, până la intersecţia cu Bulevardul 1 Decembrie 1918, trebuie construit practc de la zero. Aceasta pentru că, în prezent, bulevardul se îngustează de la două benzi pe sens la o singură bandă.Liviu Rebreanu

Deja, exproprierile au început, iar câteva construcţii au fost puse la pământ. Însă, în loc ca o echipă separată de muncitori să se fi apucat deja să lucreze şi pe această secţiune de câteva sute de metri, acedst lucru nu se întâmplă.

În aprilie 2014, Consiliul General al Capitalei a aprobat suma necesară pentru exproprieri: 1.635.390 euro, pentru 3.999 de metri pătrați de teren intravilan și 547 de metri pătrați de construcții. În lei, suma depășește 7,3 milioane, calculul fiind făcut la o rată de schimb de 4,4698 lei pentru un euro.

Liviu RebreanuDin cauza acestui mic sector care trebuie realizat de la zero, lucrările de modernizare sunt planificate a se finaliza abia în 2017, aşa cum reiese din panoul de identificare a investiţiei. Între timp, şinele de tramvai nou-nouţe de pe sectorul a cărui reabilitare s-a încheiat în acest an stau neutilizate. În total, timp de şase ani tramvaiul nu va mai trece prin intersecţia de la Titan. Pe aici circulau tramvaiele liniilor 19 şi 23. Linia 19 a fost desfiinţată odată cu începerea lucrărilor la primul segment al bulevardului, iar linia 23 a fost deviată pe Bulevardul Camil Ressu.

Se lucrează şi la ţevile de termoficare

În paralel cu lucrările de modernizare a Bulevardului Liviu Rebreanu,Liviu Rebreanu se execută şi lucrări de înlocuire a conductelor de termoficare în zonă, ceea ce bulversează şi mai tare traficul. Să sperăm că măcar, odată finalizate, nu va mai fi nevoie de alte intervenţii care să necesite excavaţii.

Citeşte şi: Locuitorii din cartierul Titan, îngropați în șantierul Liviu Rebreanu

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.