Motivul real pentru care adolescenta din Bucureşti a făcut o farsă la 112

pradă violenței domestice

Autorităţile au descoperit motivul real pentru care adolescenta de 16 ani din Bucureşti a făcut vineri seara o farsă la 112. Iniţial aceasta a spus că a făcut acest gest pentru a se răzbuna pe poliţie, însă fata a recunoscut că, de fapt, se certase cu iubitul. De altfel, poliţia a găsit-o nevătămată în parcarea unui supermarket.

Primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu, a anunţat că tânăra care a sunat vineri seara la 112, reclamând că este ţinută cu forţa într-un apartament din Bucureşti, ar fi efectuat acest apel din răzbunare, în urma unei dispute cu partenerul.

“După apelul la 112, în care o minoră anunţa că a fost sechestrată într-un apartament din Drumul Taberei, conform detaliilor publicate, am localizat aproape imediat perimetrul cu blocul în care se afla şi se află şi la această oră minora. Am fost în permanentă legătură cu echipele implicate la nivelul primăriei şi cu comandantul Poliţiei din sector. Eu cred că cel mai important după această experienţă este să realizăm că ne putem baza pe oamenii din comunitate şi pe poliţiştii locali, care şi-au dat tot interesul să ajute şi să o găsească. Minora nu are domiciliul în Bucureşti, locuieşte aici cu concubinul ei şi nu doreşte să se întoarcă acasă. Apelul s-a dovedit a fi o răzbunare, în urma unei dispute cu partenerul”, a scris edilul, pe Facebook.

80 de poliţişti angrenaţi într-o farsă la 112

Purtătorul de cuvânt al Poliției Capitalei, Diana Sarca, a declarat, azi, că tânăra care a făcut vineri o farsă, după ce a sunat la 112 și a susținut că este sechestrată, a fost depistată la ora 2 noaptea, în condițiile în care acțiunea de căutare a început la orele 17.00 -18.00.

„Acel apel la 112 a angrenat peste 80 de polițiști precum și alte forțe, pentru că am avut alături de noi pe colegii de la Jandarmeria București și pe cei de la ISU-BIF, precum și Ambulanța București. Întregul caz a demarat între orele 17 și 18, când o tânără a apelat 112 și a declarat că este ținută cu forța, că este sechestrată într-un aparament de pe raza sectorului 6, spunea că nu cunoaște Bucureștiul, a spus că nu știe unde se află, dar că ar vedea în zonă turla unei biserici. A fost momentul când s-a declanșat această vastă operațiune”, a precizat, sâmbătă, Diana Sarca, purtătorul de cuvânt al Poliției Capitalei, potrivit digi 24.

Cum a fost descoperită fata care a facut farsa la 112

Diana Sarca a mai arătat că tânăra care a sunat la 112 a fost în permanență în legătură cu Poliția.

Fata a fost depistată în jurul orei 2 noaptea, într-o parcare, după ce Direcția de Operațuni Spaciale a identificat telefonul de pe care s-a apelat la 112.

Citeşte şi: Alarmă falsă la 112, în Bucureşti. O tânără a minţit că este sechestrată

„Ne cerem scuze dacă am deranjat cu sirenele, dar acesta a fost un detaliu să ne spună dacă se aude sau nu se aude, au fost tot soiul de tehnici. În jurul orei 2 noaptea, această tânără a fost depistată pe stradă, nu avea nicio leziune, a fost totuși condusă la INML pentru a fi examinată, iar din declarațiile pe care le-a oferit a spus că era supărată pe prietenul ei, și în momentul în care și-a dat seama că această glumă a escaladat, nu s-a mai putut opri. Vorbim de o sancțiune, de o amendă, dar în același timp vorbim de foarte mulți oameni care au fost implicați în căutare și, după cum bine cunoașteți, am tot fost confruntați cu asemenea situații”, a declarat Diana Sarca.

De ce au durat căutările 8 ore

Autorităţile spun că acţiunea de căutare a durat 8 ore pentru că fata şi-a tot schimbat poziţia, ieşind din imobilul în care se afla. În plus, poliţia se baza pe detaliile pe care le furniza presupusa victimă.

Fata a fost căutată în funcţiie de indicaţiile pe care le dădea poliţiştilor
foto FB. Gabriel Mutu

„S-a luat fiecare zonă (…) s-au bazat (polițiștii -n.r.) pe elementele pe care respectiva tânără le oferea la telefon. S-a luat întreg arealul și s-a căutat. Așa cum am precizat, s-a trecut și pe zona de depistare tehnică. Ea și-a tot schimbat poziția, a ieșit din imobil, vă dați seama, că noi căutam o persoană care era lipsită de libertate (…)

Citeşte şi: Fifor a anunţat prima schimbare la 112 după tragedia Caracal. Dispeceratul integrat din București este funcțional

Părinții plătesc pentru glumele copiilor. Fac un apel la cei care mai au astfel de gânduri: opriți-vă, pentru că îi puneți pe alții în pericol! Sunt oameni care în acel moment aveau nevoie reală de sprijinul Ambulanței, de sprijinul Poliției, nu ne jucăm cuașa ceva. Telefonul 112 nu este o jucărie”, a mai precizat Diana Sarca.

LĂSAȚI UN MESAJ