„Moș Teacă” tehnocratul! Șeful controlului la Finanțe are studii de drept la fără frecvență, făcute din Congo și Afganistan. AUDIO

Dragu
Ovidiu-Cătălin Matei „păstrează” în sertar dosarele privind incompatibilitatea a 20 de directori din Ministerul Finanțelor Poza dlui Matei este preluată din spațiul public

Încă o „minune” a tehnocrației se petrece la Ministerul Finanțelor. Dintre toți tinerii cu studii serioase în domeniul finanțelor sau al dreptului financiar – fiscal, ministrul Anca Dragu a aprobat numirea în funcția de șef al corpului de control a unui militar pensionar – Ovidiu Cătălin Matei. 

Acesta are experiență, potrivit propriului CV, în probleme de comunicații, securitatea informațiilor/securitatea computerelor și coordonarea activității de transport terestru a trupelor. Studiile care să-i permită ocuparea, legală, a postului de șef corp control le-a făcut însă la fără frecvență!

La apelul bocancilor?

Finanțelor
În perioada în care a făcut Dreptul (1999 – 2004), Ovidiu Matei a fost plecat din țară – un an în Congo (martie 2001 – martie 2002) și șase luni în Afganistan

Ministrul Finanțelor, Anca Dragu, a aprobat luna trecută numirea în funcția de șef al corpului de control a lui Ovidiu Cătălin Matei, un locotenent-colonel inginer în rezervă, care și-a făcut veacul, după pensionarea din 2008, la Ministerul Economiei și la cel al Finanțelor pensionar. În vârstă de 53 de ani, actualul șef al corpului de control al Finanțelor a avut, altfel, o carieră de succes în armată, dar care nu a avut aproape nimic de a face cu domeniul finanțelor. Absolvent al Facultății de Electronică a Academiei Tehnice Militare (1983-1988) potrivit CV-ului postat pe Internet), Matei a fost ofițer inginer și s-a ocupat, până în 2008, de telecomunicații și de logistică.

Postul de director al Corpului de control al ministrului Finanțelor, nu-l putea ocupa însă, decât o persoană cu studii universitare, de economie sau de drept, de lungă durată.

Potrivit CV-ului, Ovidiu-Cătălin Matei îndeplinește această condiție, deoarece a făcut, la fără frecvență, Facultatea de Științe Juridice „Lucian Blaga” din Sibiu între 1999-2004. În aceeași perioadă în care făcea facultatea de Drept, Ovidiu Matei a fost plecat din țară – un an în Congo (martie 2001 – martie 2002) și șase luni în Afganistan (vezi foto).

AUDIO Ce spune Ovidiu Matei

Cetățeanul.net l-a contacta pe Ovidiu-Cătălin Matei pentru a ne prezenta un punct de vedere. La un sfert de oră după ce a confirmat o întâlnire cu noi, Ovidiu Matei ne-a sunat pentru a contramanda întâlnirea și ne-a cerut să-i trimitem întrebări în scris, prin biroul de presă al Ministerului de Finanțe. La insistențele noastre, a confirmat că a făcut Dreptul la fără frecvență, dar a refuzat să ne explice cum a putut învăță și să-și dea examenele pe când se afla în străinătate.

Indiferent dacă o eventuală comisie va constata că pensionarul Oviudiu Cătălin Matei și-a făcut responsbil, chiar și din Congo, studiile la drept, ba chiar că este un bun  specialist, rămân semnele de întrebare al capacității tehnocraților de la Finanțe de a identifica tinerii specialiști cabili să reformeze, cu adevărat, sistemul financiar fiscal din România.

Ce spuneți, doamnă ministru Anca Dragu?

Potrivit     pe care îi

4 COMENTARII

  1. Pe acest individ la pus de fapt Ciofan Eugen (prieten cu ministra) pentru a-i proteja afacerile si cunostintele. Mai bine il punea pe Tudy (iubitul Zavorancei) ca sa puna laba si pe finante…

  2. […] Ministrul Finanțelor, Anca Dragu, a aprobat luna trecută numirea în funcția de șef al corpului de control a lui Ovidiu Cătălin Matei, un locotenent-colonel inginer în rezervă, care și-a făcut veacul, după pensionarea din 2008, la Ministerul Economiei și la cel al Finanțelor pensionar. În vârstă de 53 de ani, actualul șef al corpului de control al Finanțelor a avut, altfel, o carieră de succes în armată, dar care nu a avut aproape nimic de a face cu domeniul finanțelor. Absolvent al Facultății de Electronică a Academiei Tehnice Militare (1983-1988) potrivit CV-ului postat pe Internet), Matei a fost ofițer inginer și s-a ocupat, până în 2008, de telecomunicații și de logistică, anunţă cetateanul.net. […]

  3. PAI ARE STUDII IN AFGHANISTAN- AFRICA CENTRALA SI ECUATORIALA PENTRU CA ASA AU TOTI CARE TERMINA O SCOALA SAU O UNIVERSITATE IN ROMANIA- MULTI DINTRE EI CONSTITUIND O POPULATIE ANALFABETA, LA STADIUL DE POSESOR SI UTILIZATOR DE IPHONE; SI CU MANIFESTARI DE MAIMUTE MARI SI FOARTE MARI- ALTELE CONDUCATOARE DE VOLAN SAU DE CORPORATIE- PRECUM SI DE ALTE UNELTE PREHENSILE. SPECIMENUL DE CERCOPITEC- MASCUL SAU FEMELA DEZVOLTA EXCLUSIV GENUL DE URLAT/TIPAT/ETC. FIE CA SE AFLA PE STRADA SAU ACASA, SAU IN PREZENTA ALTOR SPECIMENE- DE OBICEI TOTAL ANALFABETE CARE AU TRECUT DE LA EPOCA FIERULUI LA EPOCA PLASTICULUI- SI INVERS; ASTFEL INCAT, EU NU DORESC NICI SA FIU GUVERNAT DE ANIMALE SI DE ADUNARILE ACESTORA, LA FEL CUM DORESC SA LE FIU VICTIMA, DEOARECE OMUL A FOST CREAT DE DUMNEZEU SI DOTAT CU INTELEGERE SI CU RATIUNE IAR EL TREbUIE SA ASCULTE SI SA MARTURISEASCA PE DUMNEZEU IN FAPTELE SALE SI NU SA SE ADUNE IN HAITE CA SA RAGA IN IPHONE, PRECUM SI ALTE MANIFESTARI DE SALBATICIE !

LĂSAȚI UN MESAJ

*