Mircea Geoană ar putea fi scos de la naftalină, în locul lui Meleșcanu

Mircea Geoană
Mircea Geoana sursa foto: evz.ro

După ani buni de stat pe bară, Mircea Geoană ar putea avea motiv de-o mică țopăială și asta pentru că numele îi este pomenit în contextul viitoarei formule guvernamentale.

Dat afară în 2014 din PSD de Victor Ponta și Liviu Dragnea, pe vremea când aceștia conduceau în duet partidul, Mircea Geoană ar putea fi reactivat (politic) via ALDE. Concret, în subterana politicii se vorbește despre posibilitatea ca Geoană să-l înlocuiască pe Teodor Meleșcanu la șefia MAE – variantă care ar fi fost deja discutată de Călin Popescu Tăriceanu cu Mircea Geoană, după cum se spune.

La rece privind, ALDE a mai susținut un independent politic pentru preluarea unei funcții de ministru (Tudorel Toader), ca urmare o susținere acordată lui Geoană nu ar fi imposibilă.

Pe lista lui Tăriceanu

Mai mult, Mircea Geoană are un CV potrivit unui ministru de Externe și a mai ocupat această funcție, în Guvernul Năstase. În plus, Geoană și-a conservat bunele relații și contacte internaționale, fapt care l-ar putea face extrem de util actualei guvernări de la București – proaspăt făcută praf în Parlamentul European.

Marea problemă este că reactivarea lui Geoană umblă, deocamdată cel puțin, doar prin culisele lui Tăriceanu, Liviu Dragnea neavând, după cum se spune, habar de nimic.

Drept este că Tăriceanu și-a avut partea lui personală de tăvăleală la Bruxelles – unde amicii din ALDE-le european l-ar fi muștruluit zdravăn, după cum povestesc unii. Situație în care Tăriceanu întrevede clar avantajele atârnării unui Geoană la butonierea guvernului PSD-ALDE. După cum se știe, portofoliul Externelor aparține ALDE iar susținerea lui Geoană pare a fi chiar una deșteaptă date fiind experiența diplomatică indiscutabilă și relațiile externe ale acestuia. În plus, după atâta șomaj politic, Geoană este fără doar și poate gata să i se subordoneze și să-i facă pe plac lui Dragnea – disponibilitate care i-ar putea aduce un aviz pozitiv din partea liderului PSD, dacă zvonul referitor la susținerea lui Geoană de către ALDE se confirmă.

 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here