Minunile lui Manole! Cum se fac bani în Uniunea Salvați România

Manole
Cosmin Mihai Manole (USR) nu poat explica gravele neconcordanțe din declarațiile de avere

Singurul român a cărui avere crește de două mai mult decât salariul este un consilier local USR de la Sectorul 6. Consilier politic de profesie și medic fără rezidențiat, Cosmin Mihai Manole s-a cocoțat până la vârful USR Sector 6.

Investigație realizată de Cătălin Antohe și Sorin Ghica

În această manieră, averea lui care a crescut mai tare decât prestigiul USR în acest sector, ajunge acum în atenția procurorilor și a Agenției Naționale de Integritate.

Manole, mai tare decât Caritas: Câștigă un leu, economisește doi

Vicepreședintele USR Sector 6 Cosmin Mihai Manole a aflat secretul înmulțirii banilor fără muncă, secret căutat fără succes, în trecut, de Caritas și FNI.

Afacerile Caritas și FNI care promiteau românilor îmbogățirea peste noapte s-au dovedit în final doar niște escrocherii. Consilierul local USR Cosmin Mihai Manole a reușit însă acolo unde au eșuat și Sorin Ovidiu Vîntu și Ioan Stoica. Așa reiese din declarațiile sale de avere!

În 2017 și 2018, Manole a câștigat din salarii 40-45.000 de lei anual și a pus de fiecare dată în bancă dublu – peste 80.000 de lei. Cum o fi reușit?

CITEȘTE ȘI: USR l-a dat afară pe Manole și l-a lăsat muritor de foame. Au ajuns la Tribunal

„Fă-te om de lume nouă/Să furi cloșca de pe ouă”

Vorba lui Nicolae Filimon are acoperire și în privința ciocoilor (parveniților) zilelor noastre.

Dar să ne uităm mai întâi pe cifre. În 2017, consilierul USR a declarat un depozit bancar de 130.000 lei. În declarația de avere din 2018, lui Manole i-a mai răsărit un depozit bancar de 80.000 de lei, deși a câștigat tot anul 2017 doar 46.700 lei – 24.300 lei, salariu de angajat la Uniunea Salvați România (bani publici), 5.500 lei indemnizația de consilier local (bani publici) și 16.900 lei – de la un cabinet medical din Slatina.

Altfel spus, Cosmin Mihai Manole a pus deoparte 80.000 lei dintr-un câștig de 46.000 de lei. Asta nici ministrul Câțu nu o poate explica, nici vreun alt bancher sau finanțist. Doar procurorii o pot face!

Manole

În 2019, averea lui Manole s-a umflat din nou, după același „algoritm”. A depus în bancă 88.000 de lei, deși a câștigat 46.000 de lei, la fel ca în 2018, tot de la Consiliul Local al Sectorului 6, USR și cabinetul medical din Slatina.

Trebuie menționat că în declarațiile sale de avere nu figurează niciun împrumut, niciun cadou, nicio donație, care să justifice diferența de avere.

Găsiți AICI declarațiile de avere ale consilierului USR Mihai Cosmin Manole.

Manole

Socoteala este simplă – nici dacă trăia cu aer Manole nu putea economisi toți banii câștigați – are de plătit chirie, trebuie să dea bani pe mâncare și pe benzină când se duce să presteze ca medic cu competențe limitate în Slatina (vezi mai jos de ce). Bașca banii pentru întreținere, unde, e drept, Manole este unul dintre cei mai mari restanțieri din bloc.

Dacă Agenția Națională de Integritate și procurorii își vor face treaba am putea vorbi, în viitor, despre „penalul” de la USR Sector 6.

CITEȘTE ȘI: Clotilde și Nicușor Dan, minciuni gogonate despre pădurea Băneasa

Medicul Manole a picat rezidențiatul de 7 ori 

Potrivit propriului CV, Cosmin Mihai Manole este de profesie medic, urmând cursurile Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București, în perioada 2006-2012. El a ajuns de poveste după ce a picat rezidențiatul de 7 ori!

Manole

În 2012, Manole s-a înscris la examenul de rezidențiat, pe care l-a picat cu 4.29, la mare distanță de punctajul de trecere. De atunci, Manole a tot încercat să ia examenul, dar nu i-a ieșit niciodată. Și astăzi, pe pagina oficială a Colegiului Medicilor din România, Manole Mihai Cosmin figurează „medic cu competențe limitate”. El nu poate avea contract cu casa de asigurări și are voie să-și desfășoară activitatea doar sub îndrumarea şi supravegherea unui medic de medicină generală cu drept de liberă practică.

Este motivul pentru care consilierul USR a preferat să lucreze, cel puțin pe hârtie, la cabinetul medical al surorii sale, Manole Marilena, din Slatina. În cazul în care nu profesează timp de 5 ani, își pierde dreptul de liberă practică.

CITEȘTE ȘI: Lui Nicușor Dan îi crește nasul. Pinochio pierde procesele pe bandă rulantă

Medicul Manole nu prea trece pe la cabinet

Am încercat să aflăm dacă Mihai Cosmin Manole măcar mai dă pe la jobul la care, cel puțin teoretic, prestează cu jumătate de normă. Reporterul Cetățeanul s-a dat drept pacient și a sunat la cabinetul medical al Marilenei Manole. I-a răspuns chiar aceasta.

„Nu este aici, momentan. Ăsta e telefonul meu, nu este al lui. Cine sunteți dumneavoastră? În ce calitate sunați?”, m-a iscodit doctora.

I-am explicat că am nevoie de o rețetă medicală și am întrebat când îl pot găsi totuși la cabinet, dar Marilena Manole nu a știut să răspundă. Asta cu toate că fratele său figurează pontat zilnic acolo cu 4 ore.

Marilena Manole: „Nu știu să vă spun exact, are un program redus și nu este titular… Dar de ce nu-l căutați la București?”.

Am insistat să aflăm când va veni medicul la cabinet, dar nu am reușit. „Nu știu când să vă spun. Acum, este plecat. De ce să reveniți? Sunați-l pe numărul lui de telefon, dacă vi l-a dat”, a mai spus Marilena Manole.

Nici Cosmin Manole nu a vrut să ne explice cum reușește să lucreze 4 ore medic la Slatina, în condițiile în care trebuie să presteze 8 ore la slujba de la partid, la București. 

A refuzat să discute despre cum a strâns averea

I-am trimis consilierul USR mai multe întrebări legate de gravele aspecte din declarațiile de avere, dar nu am primit niciun răspuns.

Am insistant în demersurile noastre și l-am contactat și telefonic pe Cosmin Mihai Manole. A răspuns, în cele din urmă, cu promisiunea că va da curs solicitărilor noastre. Nu a făcut-o însă. Ca un adevărat politruc, Cosmin Mihai Manole s-a eschivat să se întâlnească față în față cu reporterii Cetățeanul, invocând un program extrem de încărcat, în această perioadă!?!

„Pe ce mi-ați trimis întrebările”, s-a făcut că plouă consilierul USR.

„În perioada asta nu se pune problema întâlnirii, pentru că am un program extrem de încărcat. (…) O să încerc să vă răspund la întrebări, în măsura timpului disponibil”, s-a scuzat consilierul local. Ascultă, mai jos, discuția cu Manole:

CITEȘTE ȘI: EXCLUSIV Activistul Nicușor Dan apără penalii, sperie pensionarii

S-a judecat cu propriul partid

Ziarul Cetățeanul a relatat că, în 2018, Cosmin Mihai Manole s-a judecat cu propriul partid, după ce a rămas fără jobul dat de USR, pentru că întârzia la slujbă. El a convins instanța că partidul i-a periclitat mijloacele de subzistență. De atunci, Uniunea Salvați România a fost obligată să-i dea în continuare salariu. Iar de când a fost ales consilier local la Sectorul 6 averea i s-a dublat.

Cetățeanul TV

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here