Mii de oameni s-au îmbulzit pentru porțiile de fasole cu cârnați oferite de primari. Ce rețete au folosit Mazăre, Onțanu, Negoiță și Nichita de Ziua Națională

fasoleZiua Națională a României a fost și în acest an un bun prilej pentru autoritățile locale din toată țara, inclusiv din București, pentru a se apropia de electorat, pe care l-a atins la coarda sensibilă, și anume cea gastronomică. Zeci de primării din toate colțurile țării au pregătit zeci de mii de porții de fasole cu cârnați, sau cu ciolan, după caz, pentru a le oferi gratuit celor care au îndurat frigul și ninsoarea pentru a sărbători în stradă Ziua Națională a României.

Primăria Sectorului 6, condusă de liberalul Rareș Mănescu, a pus la bătaie nu mai puțin de 1.000 de porţii de fasole cu ciolan, care le-au fost oferite gratuit bucureştenilor la evenimentul organizat în parcarea din zona Pieţei Drumul Taberei.

„De 1 Decembrie, Primăria Sectorului 6 organizează un eveniment dedicat Zilei Naţionale a României, în parcarea din faţa Pieţei Drumul Taberei”, a anunțat Primăria în urmă cu câteva zile. Potrivit sursei, începând cu ora 10,30, toţi locuitorii Sectorului 6 au fost invitaţi să celebreze 95 de ani de la Marea Unire.

Neculai Onțanu, la concurență cu Robert Negoiță

Nici Neculai Onțanu, primarul Sectorului 2, nu s-a lăsat mai prejos. Uneperistul a oferit 100.000 de sarmale şi ţuică fiartă, care le-au fost oferite gratuit bucureştenilor la 20 de corturi ostăşeşti amenajate special pentru acest eveniment. Cele 20 de corturi au fost amplasate în faţa sediului Primăriei Sectorului 2 (opt corturi) şi în Parcul Floreasca, la Şcoala nr. 40 din cartierul Periş, în Parcul Plumbuita din cartierul Colentina, în Parcul Lunca Florilor din cartierul Baicului, la Circul de Stat Globus, în Parcul Motodrom din cartierul Fundeni, în Parcul Florilor din cartierul Pantelimon, la Complexul Miramar din cartierul Chişinău, la Sediul Poliţiei Locale a Sectorului 2 din strada Paroşeni, în Parcul Tei, în Parcul Sf. Pantelimon şi în Parcul Creangă.fasole

Pesedistul Robert Negoiță, aflat în cădere liberă în preferințele locuitorilor sectorului 3, din cauza mai multor proiecte controversate, a ținut și el să profite de Ziua Națională pentru a-și mai spăla imagine, și le-a oferit cetățenilor mii de porții de fasole în Parcul Titan. Același parc în care voia să construiască o sală polivalentă, proiect care a fost stopat în cele din urmă din cauza protestelor vehemente ale locuitorilor sectorului.

Dar nu numai în București românii au fost momiți de autoritățile locale cu fasole, cârnați și sarmale.

La Alba Iulia, cu cârnați și friptură

La Alba Iulia, câteva mii de oameni au aşteptat la corturile cu bucătării de campanie în care s-au distribuit porţii gratuite de friptură, cârnaţi şi un pahar cu vin.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Alba Iulia, Mihai Coşer, a declarat corespondentului Mediafax că autorităţile locale au pregătit peste 6.000 de porţii de friptură şi cârnaţi, dar şi aproape 800 de litri de vin, care urmau să fie distribuite gratuit participanţilor la manifestările organizate la Alba Iulia cu ocazia Zilei Naţionale.

Potrivit acestuia, mâncarea a fost pregătită în bucătăria unui hotel din Alba Iulia şi este distribuită prin mai multe punte amplasate în şanţurile Cetăţii Alba Carolina, în latura de Vest.

Radu Mazăre a stat la coadă pentru fasole

fasoleŞi la Constanţa oamenii au stat la coadă pentru a primi o porţie gratuită de fasole cu cârnaţi oferită de Primărie cu ocazia Zilei Naţionale, printre cei de la rând aflându-se şi primarul Radu Mazăre, care a mâncat alături de constănţeni.

La Iași, Primăria le-a oferit participanţilor 5.000 de porţii de fasole cu cârnaţi şi vin fiert, fiind pentru prima dată când de 1 Decembrie se organizează la Iaşi un ”ospăţ” în aer liber. Mâncarea a fost pregătită la cantina Direcţiei de Asistenţă Comunitară Iaşi.

Pentru a se evita aglomeraţia, au fost montate garduri metalice în zona respectivă, intrarea fiind permisă doar în grupuri de câte 30 de persoane.

Puțin mai la nord, la Suceava, un alt răsfăț gastronomic. După parada militară, sucevenii au mers să mănânce fasole cu cârnaţi şi să asiste la spectacolele folclorice organizate pe esplanada din centrul oraşului, mulţi dintre ei, în special copiii, îndreptându-se spre zona Palatului Administrativ, unde a fost expusă tehnica militară care a participat la paradă.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here