Mihai Chirica: „o să vină peste noi congolezii, somalezii, sirienii şi alte naţiuni coborâte din copac”

proiect de mobilitate urbană Moldova se dezvoltă Sala Polivalentă Iași

Directorul CNCD, Asztalos Csaba, a anunţat vineri seara că s-a autosesizat după declaraţiile făcute de primarul Iaşului. Mihai Chirica a declarat că „o să vină peste noi congolezii, somalezii, sirienii şi alte naţiuni care sunt coborâte din copac”.

Directorul Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării a anunţat, vineri seara, pe contul său de Facebook, că se autosesizează după declaraţiile făcute de primarul Iaşului.

Mihai Chirica a declarat într-un interviu la o publicaţie locală că vom fi acaparaţi de cetăţeni africani „coborâţi din copac mai deunăzi”.

Declarațiile controversate ale lui Mihai Chirica

Declaraţia edilului a fost făcută într-o discuţie despre educaţie şi despre importanţa acesteia.

„Resursa principală a unui stat care se doreşte a fi longeviv este educaţia. Nu se investeşte în educaţie, putem spune <La revedere!>. Adică o să vină peste noi congolezii, somalezii, sirienii şi alte naţiuni care sunt coborâte din copac mai deunăzi şi or să ne cucerească şi o să ne devină şi şefi. Adică o să ne conducă, pur si simplu o să te trezeşti la Primăria Municipiului Iaşi cu un congolez, că mai sunt şi de ăştia de naţionalitate română, dar se comportă ca nişte congolezi, şi or să vrea să ne conducă. Pentru că nu se mai pune accent pe educaţie”, a declarat primarul Iașului.

LĂSAȚI UN MESAJ