Mugur Mihăescu „Garcea”, al treilea post de sfătuitor pentru politicieni cu funcții. Nu le-a adus noroc

Cunoscut ca actorul care a jucat rolul polițistului Garcea în scenetele tv, Mugur Mihăescu a devenit un fel de responsabil al Centrului Vechi după numirea în funcția de consilier personal al Gabrielei Firea. Principala problemă a zonei de distracție din Capitală este mita și taxele de protecție. Mafia este foarte mare, iar comercianții vorbesc despre implicarea, în trecut, și a unor șefi din Poliție.

După ce a fost sfătuitor pentru Adrian Năstase, fostul premier al României, și al lui Gabriel Oprea, fostul lider al UNPR și vicepremier, actorul Mihăescu – cunoscut pentru rolul polițistului Garcea – a ajuns să fie numit pe un post similar lângă Gabriela Firea, primarul general al Capitalei.

Garcea, consilierul lui Firea în lupta cu mita din Centrul Vechi

Mugur Mihăescu
În Centrul Vechi se „produc” mulți bani nefiscalizați, iar taxele de protecție sunt ”pe măsură”

În noul rol de consilier personal al Gabrielei Firea pentru problemele din Centru Vechi, Mugur Mihăescu trebuie să limiteze și mita care se dă către autorități pentru a închide ochii la nereguli. Astfel de practici au fost dovedite chiar în cazuri de mită și trafic de influență în care au fost implicați chiar și șefi ai Poliției.

Reamintim că „Garcea” este unul dintre proprietarii de locații din Centru Vechi, acesta a avut un club pe care l-a închis la sfârșitul anului trecut și mai deține un pub cu specific irlandez, St. Patrick. Ambele afaceri erau desfășurate împreună cu controversatul Sergiu Diacomatu, un apropiat al unor personaje ca Elena Udrea sau dorin Cocoș. De altfel, ambele afaceri, pub-ul și clubul, erau în spații deținute de familia Cocoș, prin fiul omului de afaceri, Alin Cocoș.

Înlocuitorul lui Emil Hurezeanu, Mugur Mihăescu i-a purtat ghinion lui Adrian Năstase. Apoi, lui Gabriel Oprea

Mugur Mihăescu
„Garcea” a contribuit la bugetul partidului condus de Gabriel Oprea cu 75000 de lei

Mugur Mihăescu a fost mai mereu un apropiat al politicienilor cu putere de influență. La sfârșitul mandatului de premier al lui Adrian Năstase, „Garcea” a devenit consilierul de imagine care trebuie să-i sporească popularitatea fostului lider al PSD, care se dorea președinte al României. Presa a comentat acid atunci alegerea premierului, deoarece „Garcea” l-ar fi înlocuit, pe post de sfătuitor al lui Adrian Năstase, pe mult mai titratul Emil Hurezeanu, astăzi ambasador în Germania. Mutarea nu a fost una de succes, Adrian Năstase pierzând alegerile din 2004 în fața lui Traian Băsescu pentru funcție de președinte al Românie.

În 2013, Mugur Mihăescu se înscrie în UNPR, partidul format și condus de Gabriel Oprea, fostul vicepremier al României. Actorul a contribuit la bugetul UNPR cu 75.000 de lei, plătiți în numerar în trei tranșe la scurt timp după ce s-a înscris în partidul condus de Gabriel Oprea. Mai mult, Mihăescu avea tot o poziție de sfătuitor al lui Oprea privind problemele din Centru Vechi.

Ce spune „Garcea” despre noua numire

Mugur Mihăescu a explicat pentru publicația Vice.com cum a ajuns să fie consilierul primarului Gabriela Firea. VICE: „Eu sunt unul dintre membrii fondatori ai Asociației Comercianților din Centrul Istoric, un om care s-a zbătut foarte mult pentru Centrul Istoric si am dovedit-o prin ceea ce am facut acolo, împreună cu asociația”, a spus actorul.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here