„Megastarul” Compact a plecat să bată tobele în cer

Leluț Vasilescu, toboșarul  și membru fondator al trupei Compact, a trecut la cele veșnice în seara de 23 iunie 2022.

Artistul se lupta de ani buni cu o boală gravă.

„Megastarul”, așa cum era cunoscut în lumea muzicală, a suportat în anii trecuți o intervenție chirurgicala complicată pe cord. Artistul a suferit un șoc miocardic, în timpul unui spectacol susținut la Făgăraș, pe care cu greu l-a dus la bun sfârșit, imediat după aceea fiind transportat de urgență cu Ambulanța la Spitalul Municipal din localitate.

Medicii au ajuns la concluzia că fără o valvă nou, inima artistului nu ar putea să mai funcționeze la parametrii normali. La doi ani de la operație, Leluț Vasilescu cânta iar alături de Compact și sărbătorea alături de prieteni.

Aurel Leluț Vasilescu, toboșarul trupei Compact, s-a născut pe 22 decembrie 1955, la Câmpia Turzii, al cărui cetățean de onoare a fost declarat în 2010.

Trupa Compact este una dintre cele mai cunoscute formații de rock de la noi din țară, care a luat ființă în 1977.

„O viață frumoasă de familie”

Anunţul a fost făcut pe Facebook de primarul oraşului Câmpia Turzii:

„Am aflat cu profundă tristețe despre trecerea la cele veșnice a unui om extraordinar și un muzician desăvârșit, prietenul meu, Leluț Vasilescu.

Membru fondator al trupei Compact, Leluț Vasilescu a avut o carieră de succes și o viață frumoasă de familie. În urma lui, rămân frumoasele melodii pe care generații întregi le-au fredonat și de care ne vom bucura, cu nostalgie, în continuare!

Cetățean de onoare al Municipiului Câmpia Turzii, Leluț Vasilescu a promovat, cu drag și mândrie, orașul în care s-a născut, iar pentru el, Câmpia Turzii era, mereu, locul unde revenea cu drag de fiecare dată.

În acest moment trist, pentru familia Vasilescu și pentru toți fanii muzicii rock din România, transmit un mesaj de condoleanțe tuturor celor care l-au apreciat pe bateristul trupei Compact, Leluț „Megastarul” Vasilescu.

Dumnezeu să-l odihnească întru Slava Sa!”, a scris primarul Dorin Lojigan, prieten bun cu Leluț Vasilescu.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here