Sinaia a devenit superagitată în acest week end. Şi nu doar din cauza sutelor de turişti veniţi în staţiune, ci şi pentru că la poalele Carpaţilor a descins Marine Le Pen, liderul Frontului Naţional din Franţa, împreună cu alţi naţionalişti europeni de marcă.
Aceştia au participat la conferinţa internaţională „Europa noastră, Europa naţiunilor”, organizată de singurul eurodeputat român afiliat grupului ENL, Laurenţiu Rebega.
Alături de Marine Le Pen, în sala cazinoului din Sinaia au luat cuvântul Marcel de Graaff (Olanda), copreşedinte al grupului ENL, Riccardo Molinari, vicepreşedinte al Ligii Nordului din Piemont, Italia, dar şi est-europeni, cum ar fi polonezul Zbigniew Jarzabek, din partea Partidului Noua Dreaptă.
Cu toţii s-au folosit de criza majoră a refugiaţilor şi de atentatele de la Paris şi Bruxelles pentru a cere, practic, desfiinţarea Uniunii Europene în forma sa actuală. „Uniunea Europeană nu este adaptată la provocările secolului XXI. Este nevoie de o altă formă de cooperare între popoare. Trebuie respectate istoria, suveranitatea și libertatea fiecărui stat membru. Un Consiliu al Europei îmbunătățit de la Atlantic până la Urali. Noi suntem avangardiștii acestui nou mod patriotic de cooperare. (…) Acesta este motivul prezenței mele aici: pentru a susține coaliția patriotică ce se reunește în jurul proiectului din Parlamentul European și din România al lui Laurențiu Rebega, al cărui curaj țin să îl salut. Îi chem solemn pe toți românii să se unească în jurul forței naționale!”, a spus Marine Le Pen.
Ea a susținut că Uniunea Europeană nu rezolvă „nicio criză”, dând exemplul migranților care „se aglomerează la frontiere”. „Atunci când islamismul pare să avanseze spre România, șeful serviciilor de informații germane vine și recunoaște că a subestimat riscul infiltrării teroriștilor așa zisului stat islamic în rândul refugiaților. Această orbire este rezultatul unei decizii politice. (…) La fel ca niște căști pe urechi și chiar mai mult, ca o mască, ideologia europeană a făcut ca statele să devină oarbe și surde la amenințare. Refuzul de a pune la îndoială dogmele a pus în pericol cetățenii nevinovați din vestul și din estul Europei, cultura și chiar identitatea lor”, a mai spus Marine Le Pen.
Totodată, ea a catalogat drept un „moment cheie” votul pe care britanicii îl vor da la referendumul cu privire la ieșirea din UE (#Brexit). „În aceste condiții, nu este surprinzător că dorința de a ieși din UE devine din ce în ce mai mare. Britanicii vor vota în două luni. Este un moment cheie pentru istoria europeană. Sper ca francezii să nu aștepte prea mult o oportunitate similară. (…) Sper ca România să se redreseze și să își găsească mândria și puterea de dezvoltare. Eu cred că țărilor europene nu le va lua prea mult timp să renunțe la acest vis siropos, vechi, din anii 1950…”, adăugat Marine Le Pen.
Vrem în Schengen sau nu?
La rândul său, naţionalistul olandez Marcel de Graaff s-a declarat categoric pentru desfiinţarea spaţiului de liberă circulaţie Schengen. „Păstraţi-vă controalele la frontieră. O ţară ca România are nevoie de graniţe”, a spus el de la tribuna conferinţei. Această luare de poziţie vine în totală contradicţie cu campania iniţiată de eurodeputatul Victor Negrescu, cu care Laurenţiu Rebega a fost coleg la grupul S&D.
Amintim faptul că, pe 15 iulie 2015, Rebega a lăsat mască pe toată lumea, anunţând că a dezertat din grupul S&D pentru a se alătura grupului ENL al lui Marine Le Pen.
Dar chiar şi după „transfer” eurodeputatul a continuat să susţină necesitatea aderării României la spaţiul Schengen.
“Statele vestice ale Uniunii Europene cer susținere reciprocă și solidaritate între statele membre ale Uniunii doar atunci când este vorba de asumarea unor obligații care să scadă presiunea socială asupra Vestului, precum impunerea unor cote obligatorii de refugiați, dar nu și atunci când vine vorba de aderarea României la Spațiul Schengen. Deși țara noastră îndeplinește încă din 2010 criteriile tehnice de admintere în spațiul Schengen, aderarea României a fost de mai multe ori amânată pentru că liderii din Vestul Europei au refuzat să dea dovadă de aceeași solidaritate pe care acum o clamează în accdeptarea impunerii cotelor obligatorii de refugiați”, declara Rebega pe 7 octombrie anul trecut.
Însă sâmbătă, la Sinaia, acelaşi Laurenţiu Rebega nu a mai susţinut cu tărie necesitatea intrării României în Schengen, necontrazicându-şi invitaţii care cereau sus şi tare desfiinţarea spaţiului de liberă circulaţie.
Cetățeanul TV